Altın Koza için geri sayım sürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen ve 20-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek ''Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'' kapsamında yapılacak ''Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması''nda 62 eserin jüri tarafından değerlendirmeye alınacağı bildirildi.

Yayınlanma: 16.09.2010 - 09:05
Abone Ol google-news

Koza AŞ'den yapılan açıklamaya göre, festival kapsamında düzenlenen ''Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'', her yıl olduğu gibi bu yıl da Akdeniz havzasında yer alan ülkelerdeki kısa filmcileri buluşturmaya hazırlanıyor.

Bu yıl çeşitli ülkelerden toplam 368 başvurunun yapıldığı yarışmada filmler, ''Kurmaca'';, ''Belgesel'', ''Canlandırma'' ve ''Deneysel'' olmak üzere 4 kategoride değerlendiriliyor. Ön değerlendirme kurulunun yaptığı çalışma sonucu, başvuran filmlerden 62'si yarışmaya hak kazandı.

Amacı, Türk ve Akdeniz ülkeleri sinemasının geleceğine olumlu ve destekleyici katkılar sağlamak, bunun yanı sıra kültür değerlerimizin geliştirilmesi ve tanıtılmasını desteklemek olan etkinlik kapsamında yerli ve yabancı birçok genç yönetmen, Adana'da ağırlanacak.

Her dalda ''En İyi Film' ve ''Jüri Özel Ödülü'' verilecek olan yarışmada, yönetmenler film gösterimlerinde hazır bulunarak, geldikleri ülkenin sineması ve çalışmaları konularında bilgi verecek, izleyicilerden gelen soruları yanıtlayacak.

Yarışmanın jüri üyeleri ise İtalyan Film Festivali Yöneticisi Fabrizio Ferrari, Fransız Büyükelçiliği Temsilcisi Luciano Rispoli, Yunanistan'dan oyuncu ve yönetmen Maria Magkanari, Fransa'dan Festival Yöneticisi Olivier Pierre ve Türkiye'den oyuncu Yeşim Ceren Bozoğlu'ndan oluşuyor.

Yarışmanın sonuçları 24 Eylül'de açıklanacak. Kazananlara ödülleri ise 25 Eylül'de düzenlenecek ''Ödül Töreni''nde takdim edilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler