Alzheimer Çağrı Merkezi, bir yılda 602 kişiye hizmet verdi

Alzheimer Derneği, Alzheimer Vakfı ve Bilim İlaç işbirliğiyle hayata geçirilen Alzheimer Çağrı Merkezi, birinci yılında 602 kişiye hizmet verdi.

Yayınlanma: 21.09.2010 - 14:20
Abone Ol google-news

Türkiye Alzheimer Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, çağrı merkezine, yüzde 69'luk oranla en yoğun ilginin, İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldiği belirtildi. Açıklamada, istatistik sonuçlarına göre, Alzheimer Çağrı Merkezi'ni arayan hasta yakınlarının yüzde 66'sının kadın, yüzde 34'ünün erkek hasta yakını olduğu bildirildi. İstanbul'dan 208, İzmir'den 130, Ankara'dan ise 86 kişinin çağrı merkezini aradığı kaydedilen açıklamada, araştırmalara göre, Alzheimerlı hastaların birçoğuna evde, yakınları tarafından bakıldığı vurgulandı. Açıklamada, çağrı merkezini arayanların yaş ortalamasına bakıldığında aramaların yüzde 30'unun 51-60 yaş arasında olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bilim İlaç Genel Müdürü Dr. Erhan Baş, Türkiye'de 350 bin dolayında Alzheimer hastası olduğu göz önünde bulundurulursa, çok sayıda hasta yakınının yaşam kalitesinin etkilendiğinin anlaşıldığını belirtti. Baş, ''Türkiye genelinde birçok ile destek verilirken, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinden hiç çağrı alınmıyor. Alzheimer Çağrı Merkezi, bu bölgelerde yaşayan Alzheimer hastalarına ve yakınlarına da destek vermeye hazır'' dedi.

Alzheimer Çağrı Merkezinin, hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında, uzman psikolog ile hizmet verdiği belirtilen açıklamada, mesai saatleri dışında da aramaların kayıt altına alınarak, daha sonra bu kişilere ulaşıldığı bildirildi. Açıklamada, çağrı merkezinin ayda bir kez hasta yakınlarına düzenli takip aramaları yaptığı kaydedilerek, hastanın doktoruyla irtibata geçilip, süreçle ilgili bilgi paylaşıldığı da vurgulandı. Daha ayrıntılı bilginin ''www.alz.org.tr'' internet adresi ve ''0212 224 41 89- 296 51 41'' numaralı telefonlardan alınabileceği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin her yerinden de ''Alzheimer Destek Hattı''na ''0 800 261 78 40'' numaralı telefondan ulaşılabileceği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler