Amaç susuz bırakmamak
Dünyanın en büyük su pompası üreticilerinden Danimarka merkezli Grundfos, dünyanın en büyük iki sorunu olan iklim değişikliği ve suya odaklandı. Şirket dünya pompa pazarının yüzde 12’sini elinde bulunduruyor ve yılda 17 milyon pompa üretiyor.
Türkiye’ye ilk adımını 1998’de atan Grundfos, 2005 itibarıyla 16 bin m2 alan üzerine kurulan ve bugün yatırım değeri 10 milyon Avro’yu bulan Gebze’deki fabrikasıyla faaliyet gösteriyor.
Grundfos Üst Yöneticisi (CEO) Mads Nipper, Türkiye pazarının Grundfos için çok önemli olduğunu belirterek, ancak şu anda Türkiye’ye ek bir yatırım yapmayı düşünmediklerini söyledi. Türkiye’de bu dönemde en büyük sıkıntılarının TL’nin değer kaybetmesi olduğunu anlatan Nipper, “Bu nedenle satışlar düştü. Ama buna rağmen kimseyi işten çıkarmadık” dedi.
Mads Nipper ve Grundfos Türkiye ve Orta Asya Bölge Genel Müdürü Burak Gürkan, Danimarka Billund’da bulunan Grundfos genel merkezi ve fabrikasını Türkiye’den giden basın mensuplarına açtı. Grundfos bugün 50’yi aşkın ülkede, 17 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteriyor.
30 MİLYON AVRO
Grundfos’un Poul Due Jensen Vakfı’na ait olduğunu anımsatan Nipper, geçen yıl vakfın sosyal projelere 30 milyon Avro kaynak ayırdığını ve 2018’de şirket olarak suya ulaşım imkânı olmayan 2 milyon kişiyi suyla buluşturduklarını dile getirdi. Bugün dünyada kullanılan su pompalarının teknolojik ürünlerle değiştirilmesi halinde bu alanda kullanılan enerjiden yüzde 5 tasarruf edilebileceğini kaydeden Nipper, “Dünya üzerinde 800 milyon kişi temiz suya erişemiyor. 2.1 milyar kişi ise suya kolayca ulaşamıyor. Biz dünyanın en büyük sorunu olan iklim ve suya çözüm bulmak için çalışıyoruz. Grundfos ürünleriyle 2019’un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre enerji tüketimi yüzde 11, su kullanımı yüzde 10 azaltıldı. Grundfos, 2025’e kadar 2008’e kıyasla karbon ayak izini yüzde 50 düşürecek” diye konuştu.
Burak Gürkan da, şirket olarak Türkiye’de 80 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, Grundfos Türkiye’nin 62 yetkili bayisi ve 90 yetkili servisinin bulunduğunu başta İstanbul Havalimanı olmak üzere birçok projede Grundfos ürünlerinin kullanıldığını anlattı. Gürkan, Türk müteahhitlerin yurtdışında yaptığı işler sayesinde Ortadoğu pazarında da güçlendiklerini aktardı.
En Çok Okunan Haberler
- CHP'li belediye başkanına siyasi yasak
- Emekli, memur ve asgari ücret zammı tahmini
- Ağabey Enes cinayet için mi çağrıldı?
- Narin cinayetine ilişkin adli tıp raporu tamamlandı
- Mansur Yavaş konuya açıklık getirdi!
- Çağrı cihazlarının nasıl patlatıldığı ortaya çıktı!
- 'Büyük bir darbe aldık'
- Müge Anlı ile Demet Akalın arasında ‘Narin’ polemiği
- Bahçeli soru soran gazeteciyi azarladı
- Gerici, zorba müdür için karar çıktı