''Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri'' mitingi

''Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri'' adı altında biraraya gelen sivil toplum örgütlerince, ''Açlığa, Yoksulluğa, İşsizliğe ve Zamlara Hayır'' sloganıyla düzenlenen miting yapıldı.

Yayınlanma: 21.11.2009 - 15:44
Abone Ol google-news

Gençlik Parkı önünde toplanan katılımcılar hükümet politikalarını protesto eden döviz ve pankartlar taşıyarak ve slogan atarak mitingin yapılacağı Kolej'e doğru yürüyüşe geçti. Mitingde konuşan KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetlerin sendikalardan ve kitle örgütlerinden korktuğunu savunarak, bu nedenle örgütlü mücadeleyi de engellediklerini öne sürdü.

''Demokrasinin teminatı halkın örgütlü güçleridir'' diyen Evren, dört yılda bir yapılan seçimlerle demokrasinin olamayacağını, örgütlü güçlerin itiraz, öneri ve taleplerinin dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

Hükümet politikalarını protesto etmek amacıyla 25 Kasımda 81 ilde iş bırakacaklarını belirten Evren, tüm çalışanlara alanları doldurmaları, iş yerlerinde üretimi durdurmaları çağrısında bulunurken, velilerin de çocuklarını okullara göndermemelerini istedi. Sami Evren, ''KESK sendikadır ve grev yapacak. O nedenle 25 Kasımda grev yapacağız'' diye konuştu.

''Kürt Sorunu çözülmek zorundadır'' diyen Evren, bir arada yaşama iradesini ancak emekten ve demokrasiden yana olan güçlerin savunabileceğini söyledi.

Miting Tertip Komitesi Başkanı Tuğrul Culfa ise özellikle elektrik, doğalgaz, su, sağlık ve eğitim alanlarında özel sektör lehine ve toplumun aleyhine düzenlemeler yapıldığını savundu.

Krizin başından beri 1,5 milyon emekçinin işinden olduğunu ifade eden Evren, sosyal güvenceden yoksun çalışanların da işgücünün neredeyse yarısına ulaştığını kaydetti.
Konuşmaların ardından Grup Günyüzü konser verdi.

Miting alanına girişlerde geniş güvenlik önlemleri alındığı, üst araması yapan polislerin ''domuz gribi'' önlemleri kapsamında maske taktığı gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler