Anne olmak için en iyi ülkeler

Anne olmak için en iyi ilk 20 ülke arasında Norveç, Avustralya, İzlanda, İsveç, Danimarka, Yeni Zelanda, Finlandiya, Belçika, Hollanda, Fransa, Almanya, Slovenya ve Yunanistan var. Türkiye ise listede 55. sırada.

Yayınlanma: 12.05.2012 - 08:08
Abone Ol google-news

Uluslararası "Save The Children" Sivil Toplum Örgütü'nün "Dünyada Annelerin Durumu" raporunda, daha az gelişmiş ülkeler arasında yer verilen Türkiye, 79 ülkenin bulunduğu anne olmak için en iyi ülkeler listesinde 55., kadın olmak için ise 80 ülke arasında 65. sırada yeraldı. Türkiye, çocuk olmak için ise, 80 ülke arasında en iyi 13. ülke oldu.

Dünya çapında çocukların durumunu iyileştirmeye çalışan ve 50 ülkede faaliyet gösteren "Save The Children" Sivil Toplum Örgütü'nün "2011 Dünyanın Anneleri" raporunda, "gelişmiş, daha az gelişmiş ve en az gelişmiş" 165 ülkede annelerin sağlık durumları, eğitimleri ve ekonomik statülerinin incelenerek dünyada anne, kadın ve çocuk olmak için en iyi ülkeler belirlendi.

Raporda, gelişmiş ülkeler sıralamasında anne olmak için en iyi ilk 20 ülke arasında Norveç, Avustralya, İzlanda, İsveç, Danimarka, Yeni Zelanda, Finlandiya, Belçika, Hollanda, Fransa, Almanya, Slovenya ve Yunanistan yer aldı.


"İran, anne olmak için en iyi 38.ülkeyken Türkiye 55"

Türkiye 55. sırada yer aldığı daha az gelişmiş ülke sıralamasında ise, ilk 3'te Küba, İsrail ve Kıbrıs Rum kesimi gösterilirken, Uruguay 7. Kazakistan 8. Brezilya 11. Çin 17. Güney Afrika 19. Tunus 28. Ermenistan 30. ve İran 38. sırada yer aldı.

En az gelişmiş ülkeler listesinde ise, Maldiv Adaları ilk sırada bulunurken, Ruanda, Uganda, Nepal, Tanzanya ve Senegal gibi ülkelere yer verildi.


"Türkiye kadın olmak için en iyi 65. ülke"

Dünyada kadın olmak için en iyi gelişmiş ülkeler sıralamasında, Avustralya ilk sırada yer alırken, ilk 20 ülke arasında; Norveç, Yeni Zelanda, Danimarka, İspanya, İngiltere, Fransa, Almanya, Yunanistan bulunuyor.

Yine ilk 3'te Küba, İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi'nin yer aldığı daha az gelişmiş ülkeler listesinde ise, 38. sırada Tunus, 41. sırada İran, 48. sırada Endonezya ve 59. sırada Lübnan bulunurken Türkiye, en iyi 65. ülke oldu.


Türkiye, çocuk olmak için en iyi 13. ülke

Dünyada çocuk olmak için en iyi gelişmiş ülke sıralamasında ise, İsveç ilk sırada gelirken, İtalya ve Japonya 2. Almanya 4. Fransa 6. İspanya 12. ABD 34. Sırbistan 35. ve Rusya 39. sırada gösterildi.

Daha az gelişmiş ülke sıralamasında ise, ilk sırada Kıbrıs Rum kesimi yer alırken, Türkiye; 16. sıradaki Ermenistan, 17. sıradaki Tunus, 23. sıradaki Malezya, 28. sıradaki İran'ı geride bırakarak 13. sırada bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler