Antalya'daki sel felaketi pamuk üretimini vurdu

Antalya'da önceki gün etkili olan şiddetli yağışın özellikle Aksu ilçesindeki hasat bekleyen pamuğa zarar verdiği bildirildi.

Yayınlanma: 11.10.2011 - 11:19
Abone Ol google-news

Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, bölgede yaptıkları ön tespitlere göre Aksu, Serik, Muratpaşa ve Manavgat ilçelerindeki toplam 27 köyde tarım alanlarında hasar oluştuğunu kaydetti.

Erçin, bölgede zarar gören toplam tarım alanı miktarını belirlemek için çalışmaların sürdüğünü belirterek, ''Tarımsal anlamda en büyük zararın oluştuğu yer Aksu ilçesi. Bu ilçede pamuk arazileri var. Pamukta hasat henüz yapılmamıştı. Ayrıca bölgede hasat bekleyen mısır ve narda da hasar oluştu. Aksu ilçesi ayrıca seraların yoğun olduğu bir bölge. Buradaki seralar da, sel suları nedeniyle zarar görmüş durumda'' dedi.

Hasat bekleyen pamukta hasar


Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Genel Müdürü Atila Diniz, Aksu Çayı'nın her iki yanında yapılan pamuk tarımının, taşkından olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Şu anda hasarın tam boyutunu göremediklerini, ancak bölgedeki tespit çalışmalarının sürdüğünü anlatan Diniz, ''Bu yıl 35-40 bin ton civarında üretim bekliyorduk. Ancak yaşanan sel felaketinin ardından üretimde yüzde 20-25'lik bir düşüş bekliyoruz'' dedi.
Diniz, bölgedeki yağışların devam ettiğini, bölgede yaklaşık 20 bin dekarlık pamuk arazisinde hasar oluştuğunu bildirdi. Suların içinde kalan arazilerindeki pamuktan verim alma şansı olmadığına da dikkati çeken Diniz, ''Bölgede hasat bekleyen pamuk zayi olmuş durumda'' diye konuştu.

Atila Diniz, doğal afetlere karşı çiftçilerin ekili alanlarını sigortalaması gerektiğine işaret ederek, devletin de üreticilere bu anlamda destekleri olduğunu vurguladı. Diniz, sigorta yaptıran çiftçilerin hasarlarını karşılayabileceklerini ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler