"Arabistan ve Katar'a kaç sefer gidildi?"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "58,59,60 ve 61. hükümetler dönemlerinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar düzeyinde Suudi Arabistan ve Katar'a yapılan resmi ve gayri resmi ziyaretlerin sayısı nedir?" diye sordu.

Yayınlanma: 20.04.2012 - 09:09
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

AKP hükümetleri döneminde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar düzeyinde Suudi Arabistan ve Katar'a yapılan ziyaretlerin sayısında olağanüstü artışlar görülmekte olduğuna işaret eden Kart, "Bu ziyaretlerin gerekçeleri ve program içerikleri çoğu zaman kamuoyundan gizlenmektedir. Ziyaretlerin gerekçe ve sonuçları konusunda belirsizlik olduğu için, kaçınılmaz olarak ziyaretlere ilişkin 'spekülasyonlar' yoğunlaşmaktadır" dedi.
Kart, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

"58,59,60 ve 61. hükümetler dönemlerinde; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar düzeyinde Suudi Arabistan ve Katar'a yapılan resmi ve gayri resmi ziyaretlerin sayısı nedir? Her bir ziyaret kaç gün sürmüştür?

Bu görüşmelerin tamamı kayıt altına alınmış mıdır? Kayıt altına alınmayan resmi görüşme var mıdır? Bu ülkeler ile Türkiye arasında mutabık kalınan anlaşma ve protokoller hangileridir?

Yine 58, 59,60 ve 61. hükümetler döneminde; Suudi Arabistan ve Katar'dan Türkiye'ye Kral, Şeyh , Emir, Başbakan, bakan ve devlet adamları düzeyinde yapılan resmi ve gayri resmi ziyaretlerin sayısı nedir?

Bu görüşmelerin tamamı kayıt altına alınmış mıdır? Kayıt altına alınmayan resmi görüşme var mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler