Araştırma: Hamileyken kahve tüketmek bebeğe zarar veriyor

Rochester Üniversitesi’ndeki Del Monte Nörobilim Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, hamilelik sırasında tüketilen kafein, bebeğin beynindeki önemli bölümleri kötü etkileyerek davranış bozukluklarına yol açabiliyor.

Yayınlanma: 15.02.2021 - 15:00
Araştırma: Hamileyken kahve tüketmek bebeğe zarar veriyor
Abone Ol google-news

Neuropharmacology adlı akademik dergide yayımlanan bir çalışmaya göre kafein, anne karnındaki çocuğun beyin yapısında değişikliklere sebep oluyor. 

9,157 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, hamilelik döneminde haftada birden fazla kez kafein tükettiğini bildiren annelerin çocuklarının beyinlerindeki sinirsel yapıda önemli değişikliklere rastlandı. Ayrıca çocuklarda davranış bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite gözlemlendi.

"BEBEĞİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR"

Çalışmayı yürüten Dr. John Foxe, konuya ilişkin açıklamasında, “Bu etkiler, küçük seviyedeki dikkate değer davranış bozuklukları ile kafeinin uzun süreli etkilerini ilişkilendirmemizi sağladı” dedi. Dr. Foxe ayrıca, “Sanırım bu çalışmanın sonunda, hamilelik sırasında kafein tüketmenin hiç de iyi bir fikir olmadığı önerisinde bulunacağız” dedi.

Yapılan birçok araştırmaya göre hamilelik süresince kafein tüketmek olumsuz bir etki yaratıyor. Kafein, anne karnındaki fetüs zarını kolaylıkla geçebildiği gibi fetüs, kafeini parçalayabilecek bir enzime sahip olmadığı için kafein anne karnındaki bebeği doğrudan etkileyebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler