'Aşı ilk acil çalışanlarına yapılsın'

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan 112 acil çalışanları ile hastane acil çalışanlarının ilk sırada aşılanmasını istedi.

Yayınlanma: 15.10.2009 - 11:18
Abone Ol google-news

Tüm Sağlık Sen Genel Başkanı Okay Erözgün yaptığı açıklamada, konuyla ilgili Tüm Sağlık Sen olarak Sağlık Bakanlığına yazılı olarak başvurada bulunduklarını belirterek şöyle dedi:
"Domuz gribine karşı alınacak önlemlerde acil tedbirler içinde gelecek olan aşılar ilk olarak Kamu sağlık çalışanlarına vurulmalıdır. Bu kapsamda da önce sağlık sektörü içinde öncelikle 112 Acil çalışanlarına sonra hastane acil servislerinde çalışanlarına dah sonra da sağlık ocakları ve hastane servis çalışanlarıyla birlikte tüm sağlık personeline vurulmalıdır. Sağlık Bakanlığından ayrıca aşılar organize edilene kadar tüm sağlık çalışanlarına, rutin kullanılan maskeler virüsün bulaşmasını çok düşük bir seviyede etkilediği için, virüsün bulaşma olasılığını daha fazla düşüren ve çalışma temposuna uygun, personelin çalışmasını engellemeyecek 3-M tipi maskeler dağıtılmasını da istiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler