Asıl hedef Olimpiyat

Danimarka'nın Herning kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, 55 kiloda gümüş madalya kazanan Sezar Akgül ve 96 kiloda bronz madalyaya ulaşan Serhat Balcı, asıl hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyatları'nda şampiyonluk olduğunu söylediler.

Yayınlanma: 22.09.2009 - 12:22
Abone Ol google-news

2007 ve 2008 yıllarında Avrupa üçüncüsü olan ve 2008 Akdeniz Oyunları'nda da altın madalya kazanan 21 yaşındaki Sezar Akgül, Dünya Şampiyonası'na çok iyi hazırlandıklarını belirterek, şunları söyledi:
''Şampiyona için uzun ve yorucu kamplar yaptık. Özellikle Erzurum'daki yüksek irtifa kampının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Kamplara katılan tüm sporcular birbirine büyük destek verdi. Antrenörlerimiz de bizi gerçekten çok iyi motive etti. Şampiyona öncesi yapılan yorumlarda, özellikle Serbest Güreş Ulusal Takımı sporcularına çok fazla şans verilmediğini gözlemledik. Gerçekten de buraya genç sporculardan kurulu bir kadroyla geldik. İlk kez (A) Ulusal Takım'da görev yapan arkadaşlarımız var. Bu nedenle bize çok fazla şans verilmemesini doğal karşılamak lazım. Fakat unutulmasın ki, Türk güreşçisi her zaman minderde konuşur. Bunu burada da ispatlayacağız.''

Dünya Şampiyonası'nda zorlu bir gruba düştüğünü ve sırasıyla İsveçli, Azeri, Güney Koreli ve Rus rakiplerini yenerek finale yükseldiğini hatırlatan Akgül, ''Finalde karşılaştığım Kuzey Koreli rakibim de yenemeyeceğim bir sporcu değildi. Fakat grup maçlarında gerçekten çok yoruldum. Bu nedenle altın madalyaya ulaşamadım. Fakat bundan sonra katılacağım şampiyonalarda her zaman altın madalya için mindere çıkacağım'' diye konuştu.


"Kızım motive etti"

Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan 27 yaşındaki Serhat Balcı ise 11 aylık kızının video görüntülerini izleyerek, müsabakalara motive olduğunu söyledi.

Danimarka'ya gelmeden önce kızı Rana Nur'un görüntülerini cep telefonuna kaydettiğini anlatan tecrübeli sporcu, ''Kamplarda ve şampiyona öncesinde sürekli kızımın görüntülerini izliyordum. Ondan ayrı kaldığım zamanın karşılığını almam gerektiğini düşünüyordum. Bu şekilde kendi kendimi motive ettim. Sonunda da kariyerimde ilk kez büyükler kategorisinde bir dünya şampiyonasında kürsüye çıktım'' dedi.

Daha önce 2005 yılında Avrupa ikincisi ve bu yıl da Avrupa üçüncüsü olduğunu hatırlatan Balcı, ''2010 Dünya Şampiyonası'nda en az ikincilik, İstanbul'da yapılacak 2011 Dünya Şampiyonası'nda ise altın madalyayı hedefliyorum. Londra Olimpiyatları'na 'dünya şampiyonu' sıfatıyla gitmeyi ve orada da altın madalyayı kazanmayı çok istiyorum'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler