Aslan'da tepki istifaları

Galatasaraylı yöneticiler Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya, yönetim kurulundan istifa etti.

Yayınlanma: 30.03.2011 - 07:40
Abone Ol google-news

Sarı - Kırmızılılarda yönetimin idari açıdan ibra edilmemesine rağmen Polat ve arkadaşlarının henüz seçim kararı almamasına, pasifize üyelerden istifalı tepki geldi. Başkan Adnan Polat ile büyük sorunlar yaşayan ve pasifize edilip istifaya çağrılan ancak direnen 3 yönetici sonunda istifalarını ilan etti. Üç yönetici ortak bir açıklama yaparak, pazar günü yapılan genel kurul sonrası mecburi hale gelen seçim kararının acilen çıkmamasına tepki gösterdi. Tüzük gereği Galatasaray yönetiminin 30 gün içinde seçim kararı alması bekleniyor.

Yönetim kurulu içinde, Polat’a muhalefet yapmalarıyla dikkati çeken üç yönetici, dün bir yazılı açıklama yaparak genel kurulun iradesine karşı bir hareketin içinde yer almalarının mümkün olmadığını ve yönetim kurulundaki görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi. Açıklamada, Galatasaray Spor Kulübü’nün 27 Mart Pazar günü yapılan Olağan Mali Genel Kurulu’nda mevcut yönetimin idari anlamda başarılı olamadığı ve seçim yapması gerektiği sonucunun ortaya çıktığı belirtilerek, “Şu anda yapılması gereken acil olarak bir seçim takvimi belirlenmesi ve genel kurulun verdiği karara uyulmasıdır” denildi. Mehmet Helvacı, Doğan Yalçınkaya ve Vedat Eşkinat yaptıkları açıklamada, “Bizler, Sayın Başkana ve yönetim kurulu üyelerine 20 Ocak tarihli yönetim kurulu toplantısından itibaren yapılması gereken davranışın istifa edilmesi ya da erken seçim tarihi açıklanması olduğunu defalarca telkin ettikse de bu gereklilik algılanamadı, istifa edilmedi ve seçim seçeneği uygulanmadı. Ancak görüldü ki, Galatasaray Spor Kulübü Derneği Genel Kurulu’nun iradesi de bizim görüşlerimize paralel tecelli etti” ifadelerini kullandı.

‘Mahkeme uygun olmaz’

• Başkan Adnan Polat’ın, seçim kararı mı alacağı, yoksa mahkeme yolunu mu tercih edeceği Sarı - Kırmızılı camia içinde yoğun bir biçimde tartışılırken İkinci Başkan Işın Çelebi kendi adına yaptığı açıklamada mahkemeye başvurmanın uygun olmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler