Assange'ın kefilleri zor durumda

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange şartlı tahliye koşullarını ihlal edince, kefillerinden gelecek aya kadar 93 bin 500 sterlin ödemeleri istendi.

Yayınlanma: 08.10.2012 - 14:04
Abone Ol google-news

Ekvador'a sığınmadan önce Assange'ın İsveç'e iadesini önlemek için, şartlı tahliye koşulları çerçevesinde 9 kişi kefalet ödeyebileceğini açıklamıştı. Westminster Mahkemesi Yargıcı Howard Riddle bugün, Assange şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için kefillerin 6 Kasım'a kadar toplam 93 bin 500 sterlin ödemesi gerektiğine hükmetti.

Yargıç Riddle, "Assange'a teslim olacağı konusunda güvendiklerini kabul ediyorum. Ancak, teslim olmasını sağlayamamışlardır" dedi.

Julian Assange'ın bir süre evinde kaldığı Frontline Kulübünün kurucusu, bağımsız gazeteci Vaughan Smith'in de aralarında bulunduğu 9 kişi, 3 bin 500 ile 15 bin sterlin arasında değişen miktarda kefalet parası ödeyebileceğini bildirmiş, Assange'a kefil olmuştu.

Haziran ayından bu yana Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde bulunan 41 yaşındaki Assange, ABD'ye gönderilme endişesiyle İsveç'e iade edilmek istemiyor. İngiliz mahkemesince, tecavüz iddiasıyla suçlandığı İsveç'e iadesi onanan Julian Assange, şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için Londra polisi tarafından tutuklanacağı gerekçesiyle Ekvador Büyükelçiliği'nden ayrılamıyor.
İngiltere ile Ekvador, üç buçuk aydır konuya diplomatik bir çözüm bulmaya çalışıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler