Assos’ta Felsefe (20.01.2015)
Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından düzenlenen “Assos'ta Felsefe” kış toplantısı 6-7 Şubat 2015 “Pozitivizm Nedir? Ne Değildir?” ana temasıyla Assos limanındaki Nazlıhan Otel’de gerçekleşecek.
Etkinliğe konuşmacı olarak Örsan K. Öymen, Erdinç Sayan, Samet Bağçe, Kerem Cankoçak, Ufuk Yaltıraklı, Cemil Güzey, Yaman Ös katılacaklar.Sunum başlıkları arasında; “Pozitivizm, Deneyimcilik ve Hume”; “Pozitivizm Eleştirisi Mi, Bilim ve Akıl Düşmanlığı Mı?”, “Viyana Çevresi ve Otto Neurath”, “Pozitivizmin Hermeneutik Sınırları”, “Bir ‘Suç’ Olarak Pozitivizm” bulunuyor.
Felsefe Sanat Bilim Derneği Başkanı Öymen, Aristoteles’in de yaşadığı tarihi kent Assos’ta 2000 yılından beri devam etmekte olan, felsefe öğretim üyeleri, öğretmen ve öğrencileri ile alan dışından ilgilenenlerin katıldığı bu toplantıların İngilizce gerçekleşen uluslararası yaz ve Türkçe gerçekleşen ulusal kış olmak üzere yılda iki kez düzenlendiğini anlatarak www.philosophyinassos.org sayfası üzerinden "on-line" kayıt yaptırılabileceğini belirtti.
Konuşmacılar hakkında
Örsan K. Öymen: Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı (Profesör), Felsefe Sanat Bilim Derneği Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu Başkanı, “Assos'ta Felsefe” projesi Kurucusu ve Direktörü. Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden, Yüksek Lisans derecesini New York Üniversitesi (NYU) Felsefe Bölümü'nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Kuşkuculuk, Varoluşçuluk, Herakleitos, Protagoras, Gorgias, Sokrates, Platon, Epikuros, Sextus, Descartes, Locke, Hume, Nietzsche, Marx, Heidegger, Sartre. “Hume” kitabının yazarı ve derleyicisidir. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.
Yaman Örs: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji Bölümü emekli Öğretim Üyesi. (Profesör). Lisans ve Tıpta Uzmanlık Doktora derecelerini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden almıştır. İlgi ve çalışma alanları: Tıp Tarihi, Deontoloji, Tıp Etiği, Biyoetik, Bilim Felsefesi, Biyoloji Felsefesi, Dil Felsefesi, Reichenbach. “Bilimsel Felsefenin Işığında”, “Süreç Kuram ve Kavram Olarak Evrim”, “Felsefeden Sorumlu Devlet Bakanlığı”, “Atatürk, Felsefe ve Yaşam” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.
Erdinç Sayan: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör). Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Doktora derecesini Ohio State Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Fizik Felsefesi, Epistemoloji, Mantık Felsefesi, Matematik Felsefesi, Zihin Felsefesi, Analitik Metafizik. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.
Kerem Cankoçak: İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi. (Doçent). Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Stockholm Üniversitesi Fizik Bölümü’nden, Doktora derecesini Ege Üniversitesi Fizik Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Yüksek enerji fiziği, “büyük patlama” kuramı, CERN deneyleri, Bilim Tarihi, Bilim Felsefesi. CERN’deki “Büyük Patlama” (“Big-Bang”) kuramı deneylerine ve çalışmalarına katılan Türk bilim insanlarından birisidir. “50 Soruda Maddenin Evrimi” kitabının ve alanında birçok makalenin ve kitap içinde bölümün yazarıdır.
Samet Bağçe: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. (Doçent). Lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans ve Doktora derecesini London School of Economics (LSE) Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Geometri Felsefesi, Epistemoloji, Öklid, Kant, Poincare, Russell, Einstein, Reichenbach. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.
Cemil Güzey: Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Ontoloji, Etik, Estetik, Mantık, Dil Felsefesi, Herakleitos, Epiktetos, Aurelius, Hobbes, Nietzsche, Wittgenstein, Hartmann. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.
Ufuk Yaltıraklı: Berlin Evangelik Yüksek Okulu (EHB) ve Berlin Katolik Sosyal Bilimler Yüksek Okulu (KHSB) Öğretim Elemanı. (Doktor). Lisans ve Doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Metafizik, Ontoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Fenomenoloji, Hermeneutik, Felsefi Danışmanlık ve Psikoterapi, Hegel. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Edirne'de korkunç kaza