Atatürk Anıtı'na çekiçle saldıran şüpheli tutuklandı... "Atatürk heykelini put olarak gördüğüm ve Allah rızası için eylemi gerçekleştirdim"

Diyarbakır'da Atatürk Anıtı'na çekiçle saldırıp zarar veren İbrahim Yeşil tutuklandı.

Yayınlanma: 20.08.2017 - 16:37
Abone Ol google-news

'Dinde putperestlik yok' deyip Atatürk heykeline yapılan saldırının bir benzeri Diyarbakır'da yaşandı. Çekiçli saldırgan heykele hasar verdi.

Diyarbakır'da Şeyh Sait Meydanı'nda Atatürk'ü yanında 2 çocukla tasvir eden anıta saat 14.30'da tırmanan sakallı saldırgan, elindeki çekici Atatürk'ün heykeline vurmaya başladı. Anıta çekiçle saldıran 30 yaşındaki İbrahim Yeşil, yakındaki uygulama noktasında bulunan polisler tarafından gözaltına alındı. Yeşil sorgusunda "Atatürk heykelini put olarak gördüğüm ve Allah rızası için eylemi gerçekleştirdim" dedi. Yeşil tutuklandı.

Polisler olay yerinde yaptığı incelemede Atatürk anıtındaki heykelin göğüs ve kol bölümlerinin çekiç darbeleriyle tahrip olduğu saptandı.

TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 30 yaşındaki İbrahim Yeşil olayın gerçekleşmesinin ertesi günü öğlen saatlerinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Şüpheli, sorgusu yapıldıktan sonra tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Savcılık ve Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde "Atatürk heykelini put olarak gördüğüm ve Allah rızası için eylemi gerçekleştirdim" ifadesini verdi. İbrahim Yeşil, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki 5816 sayılı kanuna muhalefet etmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yeşil'in dosyası soruşturmanın devamı için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Urfa'da da Mehmet Malbora isimli şahıs, "Dinde putperestlik yoktur" diyerek tahra ile Atatürk büstüne saldırmıştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler