Atatürk Havalimanı'nda facianın eşiğinden dönüldü... Piste kamyon girdi

Cezayir’den İstanbul’a gelen Airbus 330-200 tipi uçağın Atatürk Havalimanı’na inişine saniyeler kala piste giren bir kamyon az kalsın bir faciaya sebep olacaktı. Kulenin dikkati onlarca yolcunun hayatını kurtardı.

Yayınlanma: 13.08.2015 - 11:28
Abone Ol google-news
<video:344251>

Atatürk Havalimanı’nda kontrolsüz şekilde piste giren bir kamyon faciaya adeta davetiye çıkardı. Cezayir’den İstanbul’a gelen DAH3018 çağrı kodlu Airbus 330-200 tipi uçak önceki gece saat 02.30 civarında Atatürk Havalimanı için alçalmaya başladı.

Airporthaber'in haberine göre; uçak Florya yönünden Atatürk Havalimanı’na inmek için hazırlanırken pistte son anda bir kamyon  olduğu fark edildi. Uçağın inmesine saniyeler kala pistte bir kamyon olduğunu gören kule, pilota acilen pas geçmesi talimatı verdi. Uçağın kaptan pilotu inişi iptal etti ve pisti pas geçti.

DHMİ ekipleri, pisti ihlal eden ve uçuş emniyetini riske atan kamyon sürücüsünü uyardı ve pisti terk etmesini sağladı. Uçak kısa süre sonra yine aynı piste sorunsuz inişini gerçekleştirdi. Yürekleri ağızlara getiren bu olay sonrası Cezayir Havayolları pilotu, dikkatlerinden dolayı hava trafik kontrolörlerine teşekkür etti.

Aprondaki inşaat çalışmalarında görev yaptığı belirtilen kamyon sürücüsü hakkında da soruşturma başlatıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler