Atatürk Havalimanı'nda pasaport bankoları yenileniyor

Atatürk Havalimanı'nda pasaport işlemlerinin daha hızlı ve güvenli yapılabilmesi için yeni optik okuyucular alınacak.

Yayınlanma: 24.06.2010 - 15:10
Abone Ol google-news

Yaz sezonunun gelmesiyle artan yolcu trafiği nedeniyle Atatürk Havalimanında pasaport bankolarında yaşanan kuyrukların azaltılabilmesi için bankolarda yenileme işlemleri başlatılacak ve optik okuyucular konulacak.

Bu çerçevede, Dış Hatlar Terminalindeki yolcu gidiş ve geliş katlarındaki pasaport bankolarının polisin yolcuları daha rahat görebilmesi için değiştirileceği, bankolardaki mevcut kameraların yerine yüksek çözünürlüklü kameraların konulacağı öğrenildi.

Şeffaf olarak dizayn edilecek yeni bankolar ile yolcu memnuniyetinin yanı sıra pasaport polisinin de iş veriminin yükseltilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Bu arada, yaz sezonunda yolcu sayısının artmasıyla birlikte yaşanan pasaport kuyruklarının azaltılması için Dış Hatlar geliş ve gidiş katlarındaki pasaport kontrol işlemlerinin yapıldığı 90 pasaport bankosuna yeni optik okuyucuların yerleştirileceği bildirildi.

Pasaport bankolarındaki mevcut 5 optik okuyucunun sayısının artırılması amacıyla 120 adet optik okuyucu alınması için girişimlerde bulunulduğu belirtilirken, yenilenecek pasaport bankoları ile alınması planlanan 120 adet optik okuyucunun pasaport kontrol işlemlerini hızlandıracağı kaydedildi.

Pasaport işlemlerinin optik okuyucu ile yaklaşık 10 saniyede, normal yöntemlerle ise yaklaşık 40 saniyede yapılabildiği, 1 Hazirandan itibaren çipli pasaport uygulamasına geçilmesiyle birlikte optik okuyuculara duyulan ihtiyacın arttığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler