Atatürk'ün portresiyle dünya rekoru denenecek

Anıtkabir'de biraraya gelecek 6 bin kişilik gönüllü grubu, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk'ün portresini oluşturarak rekor denemesi yapacak.Guiness Rekorlar Kitabı gözlemcilerinin huzurunda 26 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek etkinlik, dünya rekoru kayıtlarına girecek.

Yayınlanma: 22.08.2014 - 15:51
Abone Ol google-news

Gerçekleştirilecek rekor denemesi öncesi Türkiye'deki tek Atatürk eşyalarının satıldığı ve içinde Atatürk hakkında kapsamlı her şeyin yer aldığı GMK-El Sanatlarında basın toplantısı düzenlendi.

Guinness rekoru kıran ve çok sayıda etkinliği gerçekleştiren Onur Tümer, son 3 yıldır Türkiye'de Guinness ile ilgili çalışma yapan tek organizasyon olduklarını ve bugüne kadar 12 rekoru gerçekleştirdiklerini anlattı.

Anıtkabir'de 6 bin kişinin biraraya gelmesiyle Atatürk portresi oluşturacaklarını açıklayan Tümer, salı günü yapılacak rekor denemesinin adının da "Dünyanın en büyük Atatürk mozaik rekoru" olarak geçeceğini söyledi.

Anıtkabir'e sadece siyah giyinenler alınacak

Tümer, etkinliğin salı günü saat 12.00 itibarıyla başlayacağını ve ortalama 300 bin kişinin geleceğini beklediklerini ifade etti.

Rekor denemesinde Anıtkabir'in görsel açıdan sadece siyah renk olacağını bildiren Tümer, "Bu yüzden herkesin siyah giyinmesini istedik, o gün Anıtkabir'e sadece siyah giyinen kişiler alınacak" dedi.

Tümer, Genelkurmay Başkanlığınca temin edilen Sikorsky helikopter ile rekor görüntülerinin paylaşılacağını belirterek, rekorun fotoğraflarının da fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün tarafından çekileceği bilgisini verdi.

Rekor denemesine katılmak isteyenlerin "Anıtkabirdeyiz.org" sitesinden başvuru yaptıklarını belirten Tümer, denemenin mesai saatlerine denk geldiği için katılım yaşının ortalama 40 yaşın üstünde olacağını beklediklerini ifade etti.

Tümer, bir sonraki projelerinin ise 60 bin kişinin biraraya geleceği "Anzak Projesi" olduğunu ve rekoru Avusturalya'da gerçekleştireceklerini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler