Atatürk'ün Rize'ye gelişinin yıl dönümü

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ''Gerçek bağımsızlık ve özgürlüğün, bir milletin birlik ile dirliğine bağlı olduğunu tarih sayfaları yazdı, bugün de yazılmaktadır'' dedi. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak İstiklal Marşı okundu.

Yayınlanma: 17.09.2008 - 09:58
Abone Ol google-news

Atatürk'ün Rize'ye gelişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ''Gerçek bağımsızlık ve özgürlüğün, bir milletin birlik ile dirliğine bağlı olduğunu tarih sayfaları yazdı, bugün de yazılmaktadır'' dedi.

Törene, Vali Kasım Esen, AKP Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul ile diğer yetkililer katıldı.

Kutlamalar kapsamında katılımcılar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, Rize Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu, Türk Bayrağı göndere çekildi.
Belediye Başkanı Halil Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, tarihte yaşanan günleri unutmanın mümkün olmadığını belirterek, ''Bugün işgal altında olmayan bir vatanda hayat sürdürüyoruz. Tarihin mümtaz sahipleri bizi devletsiz bırakmadı ve bugünlere taşıdı'' dedi.

Türkiye'nin kuruluşunda binlerce yıllık sağlam dinamikler olduğunu bildiren Bakırcı, şunları kaydetti:

''Gerçek bağımsızlık ve özgürlüğün, bir milletin birlik ve dirliğine bağlı olduğunu tarih sayfaları yazdı, bugün de yazılmaktadır. Yediğimiz her lokmada minnet duyduğumuz şehitlerimiz için bu topraklarda birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışan dahili ve harici düşmanlarımıza karşı cansiparane duruşumuzun namus ve şeref borcu olduğunu biliyoruz. Hele Rizeliler'in bu şuurda ayrı bir yeri vardır.

Bu coğrafyanın bahşettiği kendine has heyecanını Milli Mücadelede de göstermişlerdir. Rizeliler bağımsızlığa olan tutkularını ve coşkularını Mustafa Kemal Paşa'ya silahlarını ateşleyerek göstermişlerdir ve öyle karşılamışlardır. Vatanına, devletine, milletine tüm maneviyatlarıyla bağlılıklarını, Gazi'ye böyle ifade etmişlerdir.''

Tören, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

Öte yandan, tören sırasında aşırı sıcaktan dolayı baygınlık geçiren öğrencilere ambulansta müdahale edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler