Atık üreten 70 bin şirketten 56 bini kayıt dışı
Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Ceylan, Türkiye'de atık üreten 70 bin şirketten sadece 14 bininin kayıt altına alındığına dikkat çekerek bu rakamın hızla artarak kayıtların tamamlanması gerektiğini söyledi.
Sektörel fuarcılık tarafından organize edilen 3. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve sergisi kapsamında “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Sektör Buluşması” paneli düzenlendi. Panelde 26 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe giren 28035 sayılı Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği tartışıldı.
TÜKÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Ceylan, Avrupa Birliği müzakerelerinde maliyeti en yüksek konunun çevre olduğuna vurgu yaptı.
Ceylan, çevre bilincinin gelişmesi için nitelikli ve yetişmiş personele, finans kaynaklarına ihtiyaç bulunduğunu belirterek “Belediyelerin atık bertaraf etmekten çok para kazanma derdine düştükleri görülmektedir. Atık bertaraf etme alanındaki büyüme sanayileşme hızına yetişememektedir. Belediyelerin çevre zabıtası uygulaması başlatması ve fahri çevre müfettişleri uygulamasına geçilmesi gerekmekte” dedi.
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) Genel Müdürü Mete İmer de Türkiye’de katı atık toplama işlerinin belediyelerin yerine getirmesi gereken bir zorunluluk olmasına karşın hâlâ sisteme dahil olmayan belediyelerin var olmasını eleştirdi.
İmer, ÇEVKO’nun 2023 yılı için hedefinin katı atık toplama oranını yüzde 60’a çıkarmak ve 3 milyon ton atığın geri kazanımını gerçekleştirmek olduğunu kaydetti.
En Çok Okunan Haberler
- Yeni Ortadoğu projesi eşbaşkanı
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- Rus basını yazdı: Esad ailesini Rusya'da neler bekliyor?
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Esad'a ikinci darbe
- Polis müdürlerine gözaltı: 'Cevheri Güven' ayrıntısı
- ‘Yumurtacı müdire’ soruşturması
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- ABD basınından Esad iddiası