Atina'da öğrenci eylemi

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, eğitmen ile öğrenciler protesto gösterileri yaptı. Gösterilerde, "polislerin silahsızlanması" ve "Grigoropulos'un ölüm yıl dönümü çerçevesinde yapılan gösterilerde gözaltına alınanların serbest bırakılması" istendi.

Yayınlanma: 10.12.2009 - 14:04
Abone Ol google-news

Kent merkezindeki iki ayrı gösteride, orta ve yüksek öğretim öğrencileri, geçen yıl 6 Aralık'ta 16 yaşındaki Aleksandros Grigoropulos'un ölümüne yol açan polislerin cezalandırılmasını talep eden sloganlar attı.

Atina Üniversitesi önünde toplanan ve Yunanistan Parlamento binasının bulunduğu Sindagma meydanına yürüyen öğrenciler, "polislerin silahsızlanmasını" ve "geçen hafta süresince Grigoropulos'un ölüm yıl dönümü çerçevesinde yapılan gösterilerde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını" istedi.

"Eğitimin ücretsiz" olmasını da talep eden öğrenci ve eğitmenler, "Eğitim sisteminin iyileştirilmesi" yönündeki isteklerini de dile getirdi.

Bu arada yoğun güvenlik önlemleri alınan protesto gösterilerinde, kent merkezinin yaklaşık 4 saat süresince trafiğe kapatılması nedeniyle hayat durma noktasına geldi.

Gösteriler sonrasında protestocular olaysız dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler