Audi e-tron lansmanı neden ertelendi
Alman otomotiv devi Audi, Tesla Model X’in karşısına çıkarmak için gün saydığı ilk tam elektrikli SUV modeli Audi e-tron için 30 Ağustos yapacağı lansmanı erteledi. Audi e-tron piyasaya ne zaman sürülecek? İşte detaylar.
Alman otomotiv endüstrisinin bayrak taşıyıcı markalarından olan Audi, ilk tam elektrikli SUV’u Audi e-tron’u 30 Ağustos’ta Brüksel’de yapacağı bir lansmanda gözler önüne çıkarılacaktı. Hatta lansmana birçok gazeteci davet edildi. Ancak şirket Pazartesi günü geç saatlerde yaptığı bir açıklamada lansmanın henüz belirlenmeyen bir tarihte Brüksel yerine ABD’de gerçekleştirileceğini söyledi.
Görünüşe göre lansmanı bilinmeyen bir tarihe ertelenmesi şirketin en üstündeki isim olan Rupert Stadler’in geçtiğimiz haftalarda tutuklanması ile ilgili. Stadler’in, dizel emisyon soruşturması kapsamında delilleri karartmakla suçlandığı biliniyor.
Gelelim ertelenen e-tron lansmanına. Şirket sözcüsü e-tron’un piyasaya çıkışının ertelenen lansmandan etkilenmeyeceğini açıkladı. Markanın ilk tam elektrikli SUV’u daha önce planlanan tarihte yani yıl sonunda yola çıkacak.
Şirket, e-tron için Avrupa’da ön sipariş almaya başladı bile. Tahmini 80.000 avro’dan başlayan fiyatlarla sahipleri ile buluşacak olan e-tron daha şimdiden Norveç ve Hollanda gibi ülkelerden 5.000’in üzerinde ön sipariş aldı.
Jurassic World Fallen Kingdom ilk filmin gölgesinde kaldı
Video Haberler
-
Ünlü Twitch yayıncısını Beyoğlu'nda çiçekçi çocuk ısırdı
-
Hanife'yi otobüs terminalinde katleden erkek tutuklandı
-
Dedesinin kullandığı traktörün altında kalıp öldü
-
'Türkiye dünyada ilk defa sandıkta...'
-
Mısır'da kilise yangını: Ölenler ve yaralananlar var
-
İzmir'de 8 bin yıllık parmak izi bulundu
-
Pakistan’da kamyon yolcu otobüsünün üzerine devrildi
-
İtfaiyeden 'Balıklı Rum Hastanesi' raporu
-
Çatalca'da tarlada erkek cesedi bulundu
-
Kuru bamya gram altınla yarışıyor
En Çok Okunan Haberler
-
'3 karanlık yapı var'
-
Erdoğan ayrıntısı dikkat çekti
-
En başarılı belediye başkanı belli oldu
-
İş insanı, otel odasında ölü bulundu
-
Motorine dev zam yolda
-
'2023 seçimleri için yapılan anketlerde...'
-
Millet İttifakı'ndan Cumhur İttifakı'na büyük fark!
-
Arınç'tan dikkat çeken mesaj
-
KYK'den 'fotoğraf' açıklaması
-
'İstifa edin gidin'