AÜDK’ndan ‘skandal’ istek

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı (AÜDK) yönetimi eski Müdür Aydar’ın kişisel Facebook ve Twitter adreslerinin şifrelerini istedi.

AÜDK’ndan ‘skandal’ istek
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 13.08.2015 - 15:38

Müdür Prof. Hasan Yener’in “kendisine yazdığı teşekkür yazısı” ile gündeme gelen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı (AÜDK) Müdürlüğü, yeni bir “skandala” imza attı.

Müdürlük, görev süresinin dolacağı 11 Nisan’dan bir gün önce istifa eden eski Müdür Prof. Çetin Aydar’dan, “kişisel olarak açılan sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter hesaplarının kullanıcı adı, şifre ve diğer bilgilerinin tamamını konservatuvar müdürlüğüne verilmesini” istedi.

Konservatuvarın bu isteğine Prof. Aydar, avukatı Emre Baturay Altınok aracılığıyla, “Sizin bu yaptığınız alenen mobbingdir. Kamu Denetçiliği Kurumu’na bu tutum ve davranışlarda bulunan kişiler hakkında şikâyette bulunacağız” tepkisini verdi. 

Prof. Çetin Aydar, görev süresinin dolacağı 11 Nisan’dan bir gün önce istifasını vermiş ve yerine Prof. Hasan Yener konservatuvar müdürü olarak atanmıştı. Yener’in atanmasının ardından da konservatuvardaki uygulamalara tepki gösteren pek çok öğretim görevlisi istifa etmişti. Yener’in yönetimindeki konservatuvar müdürlüğünden eski Müdür Prof. Çetin Aydar’dan “skandal” bir istek geldi. AÜDK Müdürlüğü’nden Aydar’a, “Konservatuvar müdürü olarak görev yaptığınız dönemde kişisel olarak açılan sosyal paylaşım siteleri olan Facebook ve Twitter hesaplarının, kullanıcı adı, şifre diğer bilgilerinin tamamının Konservatuvar Müdürlüğümüze teslim edilmesi hususunda gereğinin yapılmasını saygı ve önemle rica ederim” yazısı gönderildi. 
 
‘Haddini aştı!’
 
Yazıyı alan Aydar da konservatuvar müdürlüğüne avukatı aracılığıyla sert yanıt verdi. Avukat Emre Baturay Altınok tarafından Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne verilen yazılı yanıtta yanıtta, şu ifadelere yer verildi:
 
“Müvekkilin görev yaptığı dönemin ‘adeta’ devri sabık kabul edilerek, yeni yönetim tarafından sürekli ve düzenli şekilde müvekkilime ve birlikte görev yaptığı arkadaşlarına bu ve benzer yazılar gönderilmesi, hakkımızda olur olmaz önsoruşturma, soruşturma açılması, müvekkilden savunma istenilmesi ilgide belirtilen yazı ile hukuki olarak haddini aşmış ve bu davranışların kendisi mobbing halini almıştır.” 
 
Üniversite bünyesinde eğitim öğretim hizmetlerinde görev alan personelin ve akademik kadronun idari görevi bulunsun ya da bulunmasın kişisel hesaplarının kullanıcı adı, şifreleri ve diğer bilgilerinin araştırılmasının alenen istenilmesi konusunda Ankara Üniversitesi ve AÜDK Müdürlüğü’nün görev ve yetkisinin bulunmadığı belirtilen yazıda, bu ve benzer taleplerin bir daha tekrarlanmaması için “konservatuvar yönetiminin uyarılması” istendi. Yazıda, yönetimin uyarılmaması durumunda Mobbinge Karşı Destek Birimi ile idarenin her türlü eylem ve işlemleri, tutum ve davranışlarını denetlemekle görevli bulunan Kamu Denetçiliği Kurumu’na “bu tutum ve davranışların düzeltilmesi için gerekli tedbirler almayan kişiler ile ilgili şikâyette bulunulacağı” vurgulandı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon