Avcı: Devamını bekliyoruz

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Başkanı Özkan Avcı, "Teknik öğretmenin mühendis olması için ilk adım atıldı, devamını bekliyoruz" dedi.

Yayınlanma: 21.07.2013 - 11:59
Abone Ol google-news

Avcı, Gazi Üniversitesi kampüs girişinde yaptığı basın açıklamasında, 21 yıldır uygulanması için çaba sarf ettikleri 'teknik öğretmenlerin mühendislik tamamlama programı' için ilk adımın atıldığını ve bugün yaklaşık 40 bin teknik öğretmenin sınava girdiğini söyledi.

Teknik öğretmenlerin yıllardır kamuda hak mağduriyeti yaşadıklarını iddia eden Avcı, "Teknik öğretmenin mühendis olması için ilk adım atıldı, devamını bekliyoruz" diyen Avcı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkındaki Kanun'un çıkmasında emeği geçen siyasi partilere teşekkür eden Avcı, ancak kanunda bazı değişikliklerin yapılması gerettiğini belirtti.

Avcı, "Ülkemizin üreten, tasarlayan, yöneten kendi alanında bir çok başarıya imza atmış teknik öğretmenleri olarak, 3795 sayılı Kanunun sürekli uygulanabilir, tamamlama eğitiminin bütün mühendislik eğitimi yapan fakültelerce düzenlenmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler