Avcı: Devamını bekliyoruz
Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Başkanı Özkan Avcı, "Teknik öğretmenin mühendis olması için ilk adım atıldı, devamını bekliyoruz" dedi.
Avcı, Gazi Üniversitesi kampüs girişinde yaptığı basın açıklamasında, 21 yıldır uygulanması için çaba sarf ettikleri 'teknik öğretmenlerin mühendislik tamamlama programı' için ilk adımın atıldığını ve bugün yaklaşık 40 bin teknik öğretmenin sınava girdiğini söyledi.
Teknik öğretmenlerin yıllardır kamuda hak mağduriyeti yaşadıklarını iddia eden Avcı, "Teknik öğretmenin mühendis olması için ilk adım atıldı, devamını bekliyoruz" diyen Avcı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkındaki Kanun'un çıkmasında emeği geçen siyasi partilere teşekkür eden Avcı, ancak kanunda bazı değişikliklerin yapılması gerettiğini belirtti.
Avcı, "Ülkemizin üreten, tasarlayan, yöneten kendi alanında bir çok başarıya imza atmış teknik öğretmenleri olarak, 3795 sayılı Kanunun sürekli uygulanabilir, tamamlama eğitiminin bütün mühendislik eğitimi yapan fakültelerce düzenlenmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.
Video Haberler
-
Dışişleri'nden Suriye açıklaması
-
Anmaya baskın: 20 gözaltı
-
Çayda kaybolan 16 yaşındaki çocuğun cesedine ulaşıldı
-
Benzine yine zam geliyor!
-
El yazması 'Tevrat' hırsızlığına 2 tutuklama
-
Dolar ve enflasyon beklentisinde bir ilk
-
Düğün konvoyunda drift yaptı: Harekete geçildi
-
Damat, gelini düğün günü ifşa etti
-
Çorum'da korkutan deprem
-
'İBB'ye aday olacak mısınız?' sorusuna yanıt
En Çok Okunan Haberler
-
Sigara ve alkol fiyatlarına dev zam beklentisi
-
Büyükbaşta indirim oranını açıkladı
-
'ÖTV' üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı
-
İşte Erdoğan'ın verdiği üç talimat...
-
Altılı Masa'dan ilk adaylık açıklaması geldi
-
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında 'seçim' detayı
-
'Bir soygunun çirkin hikayesi burada'
-
MHP'den 'Sokak Kedisi'ne tehditler
-
Çavuşoğlu'ndan 'Beşar Esad' sorusuna yanıt
-
Türkiye'nin konuştuğu vurgunda yeni gelişme