Avcı'nın eşinin pasta tarifleri bile alınmış

Hanefi Avcı'nın lojmanında yapılan aramalarda eşinin pasta tariflerine bile el konduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 30.09.2010 - 08:53
Abone Ol google-news

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada kendi isteği ile merkeze alınan Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı, evinde yapılan aramanın ayrıntılarını anlattı. Mahkeme kararı ile eve gelen polislerin ilk geldiklerinde kendisine ‘oldukça sert’ davrandığını, ancak kendisinin de aynı oranda karşılık vermesi üzerine havanın normalleştiğini söyledi.

Evde bulunan 2 tabanca ve 1 Kalaşnikof tüfeğin ruhsatlı olduğunu ve bunun arama tutanağında da yer aldığını hatırlatan Şenay Avcı, kendisinin pasta, börek tariflerini yazdığı deftere de el konulduğunu açıkladı.

Şenay Avcı, “Bunu neden aldılar anlamadım. Daha da garibi, Edirne’den ayrılırken oradaki polis eşlerinin ve tanıdıklarımın benim için düzenledikleri veda kokteyline ait fotoğraflar vardı. Bu fotoğraflara da el konuldu” diyerek sözlerine devam etti.

Emniyet Müdürlüğü lojmanında bilgisayar bulunmadığını, ancak kulaklık takarak müzik dinlediği volkmen, buna ait müzik CD’lerinin de alındığını söyleyen Şenay Avcı, “Evde kullanılmayan içinde kart olmayan cep telefonları vardı onları da aldılar” dedi.

Kendisinin 30 yıllık bir polis eşi olduğunu ve lojmanda arama yapan polislere çay ikram ettiğini ifade eden Şenay Avcı bu sırada olanları şöyle anlattı; “Kendi camiamızdan olduğu, polis olduğu için, kendi ailem gibi davranıp çay ikram ettim, sohbet ettik. Hanefi’nin televizyonda verilen konuşmaları birlikte izledik. Uçakla gelişini seyrettik.”

Ankara'dan aramaya gelen polislerin evdeki eşyaları görünce şaşırdığını belirten Şenay Avcı, “Konutun eski eşyalarını duruyor ve hiç eşya değiştirmemiştik. Arama yapan polisler, evde müdür beyden çok sizin eşyanız var dediler. Ben de zaten Hanefi’nin üç çift ayakkabısı, 10 tane gömleği 5 takım elbisesi vardır diye karşılık verdim” dedi.

Şenay Avcı, eşinin kitap yazmasından sonra 30 yıllık bir polis eşi olarak kendisinin de hayatını anlatan bir kitap yazmaya karar verdiğini belirtti. Şenay Avcı, yazacağı kitap için çocukluğundan başlayarak kaleme almaya başladığı notlarına da el konulduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler