Avrupa Birliği 'hatasını kabul etti': Onay vermede geç kaldık
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB'nin Covid-19'a karşı geliştirilen aşılarla ilgili stratejisinde hatalar yaptığını kabul etti ancak aşıları topluca alma kararının doğru olduğu savunmasını yaptı.

Avrupa Parlamentosu Genel Kurul oturumuna katılan Von der Leyen, AB genelinde yavaş ilerleyen aşılamalardaki son durum hakkında bilgi verdi ve son günlerde eleştirilen aşı stratejisiyle ilgili eleştirileri yanıtladı.
AB Komisyonunun aşı stratejisinde bazı hatalar yaptığını söyleyen von der Leyen, "Hala olmak istediğimiz yerde değiliz. Aşılara onay vermede geç kaldık. Toplu üretim konusunda çok fazla iyimserdik. Ayrıca verdiğimiz siparişlerin zamanında teslim edileceğine fazla inandık" diye konuştu.
HERKESİN ELİ BOŞ KALSAYDI...
Von der Leyen, AB'nin bugüne kadar 2,3 milyar doza varan toplu aşı alımı yapma kararının ise arkasında durdu. Von der Leyen, şunları söyledi:
"Bir avuç büyük üye ülke aceleci davranıp aşıların hepsini alsaydı ve diğer herkesin eli boş kalsaydı ne olacağını tahmin bile edemiyorum. Böyle bir durum iç pazar için ve Avrupa'nın birliği için ne anlama gelecekti? Ekonomik anlamda da saçmalık olacaktı ve bence topluluğumuzun sonu olacaktı."
"YATIRIM YAPTIK"
Von der Leyen, AB olarak üretim kapasitesinin artırılması için çalıştıklarını, ilaç firmalarının zorluklarını anladıklarını ancak AB olarak kapasitelerin artırılması amacıyla önceden milyarlarca avro yatırım yaptıklarını söyledi.
"Şimdi artık öngörülebilirlik istiyoruz" diyerek ilaç firmalarını uyaran von der Leyen, bunun için AB içinde üretilen aşıların ihracatında izin mekanizması oluşturduklarını vurguladı.
Üretimdeki zorluklara örnek veren von der Leyen, "Şu andaki engellerden biri, iki sentetik molekülle ilgili. Şirketlerin dediğine göre, ellerinde bunlardan 250 gram daha fazla olursa 1 milyon doz daha fazla aşı üretebilecekler" ifadesini kullandı.
En Çok Okunan Haberler
-
Prof. Ceyhan: Trollerin kuyruğuna basıldı!
-
CHP'den istifa eden Teoman Sancar'dan ilk açıklama
-
Limonun faydaları ve zararları nelerdir?
-
CHP'li vekil, partisinden istifa etti
-
FETÖ geçmişi ortaya çıktı
-
Katarlı yayıncıdan Fenerbahçelileri kızdıran görüntü!
-
“Lebalep batırdınız bizi”
-
Oğlunu 'kurban edeceğini' söyleyip boğazını kesti!
-
Bakan Selçuk'tan sınav açıklaması
-
Perinçek'e MHP'yi çok kızdıran soru
Video Haberler
-
Kalem Adası 400 milyon liraya satılık
-
Bakan Ya Allah Bismillah dedi, Erdoğan hemen ikaz etti
-
Kanlı infazın güvenlik kamerası görüntüleri çıktı
-
Erdoğan balık aldı... 'Aynı balıktan tekrar istiyorum'
-
AKP teşkilatında at binip, ok atan Recep Tayyip dönemi
-
Otomobiliyle su kanalına uçtu
-
Yavru köpeği sahiplenip biberon ve şırıngayla beslediler
-
4 kadına cinsel tacizde bulundu!
-
Kılıçdaroğlu'ndan peçete göndermesi
-
İstanbul'da skandal görüntülere ceza yağdı
En Çok Okunan Haberler
-
Prof. Ceyhan: Trollerin kuyruğuna basıldı!
-
CHP'den istifa eden Teoman Sancar'dan ilk açıklama
-
Limonun faydaları ve zararları nelerdir?
-
CHP'li vekil, partisinden istifa etti
-
FETÖ geçmişi ortaya çıktı
-
Katarlı yayıncıdan Fenerbahçelileri kızdıran görüntü!
-
“Lebalep batırdınız bizi”
-
Oğlunu 'kurban edeceğini' söyleyip boğazını kesti!
-
Bakan Selçuk'tan sınav açıklaması
-
Perinçek'e MHP'yi çok kızdıran soru