Ayakkabı kutularını hatırlatan olay

Arjantin’in eski çalışma bakanı Jose Lopez, milyonlarca doları bir manastırın bahçesine gömmek isterken suçüstü yakalandı. Rahibelerin ihbarıyla yakalanan Lopez’in 7 milyon dolarlık dövizleri kaçırmak istediği belirtiliyor.

Yayınlanma: 15.06.2016 - 22:27
Abone Ol google-news

Arjantin’in eski çalışma bakanı Jose Lopez, milyonlarca doları bir manastırın bahçesine gömmek isterken suçüstü yakalandı. Başkent Buenos Aires’teki Fatima’nın Mucizesi Manastırı’nda rahibelerin “Duvardan çanta atan bir adam var” ihbarı üzerine döviz ve mücevher dolu altı çanta, bir bavul ve uzun namlulu bir silahla yakalanan Lopez’in 8.5 milyon doları gömmek istediği belirtiliyor.

Buenos Aires polis şefi Christian Ritondo, “Yakaladığımız adamın eski çalışma bakanı olduğunu sonradan anladık. Suçüstü yaptığımızda bize rüşvet vermeye çalıştı. Kabul etmeyince rahibelerden ‘Manastıra bağışlayacağım paraları çalıyorlar’ diye yardım istedi” dedi. Hakkında kara para aklamaya teşebbüs suçuyla dava açılacağı belirtilen Lopez, çelik yelek giydirilerek güvenlik güçlerince götürüldü.

Yeni Devlet Başkanı Mauricio Macri “Hepimiz şaşkınız, değişiyoruz ve kökünü kazımak istediğimiz olayları aydınlatıyoruz” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler