Ayhan Çarkın'ın ifadeleri Meclis'te

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, "Ayhan Çarkın tarafından İstanbul'da verdiği ifade sırasında bir kroki bilgisi verilmiş midir? Eğer verilmişse bu kroki dosyaya neden konulmamıştır?" diye sordu.

Yayınlanma: 22.12.2011 - 09:43
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Son günlerde ülke gündemini işgal eden faili meçhul cinayetler konusunun eski özel tim görevlisi Ayhan Çarkın'ın açıklamalarıyla yeni boyutlar kazandığını kaydeden Tanrıkulu, şöyle dedi:
"Ayhan Çarkın kamuoyunda faili meçhul olarak bilinen cinayetler işlediklerini ve öldürdükleri kişileri nereye gömdüklerini söylediğini belirtiyor. Bu çerçevede Tarık Ümit ile ilgili olarak İstanbul'da verdiği ifade sırasında bir kroki ile cesedin yerini ihbar ettiğini dile getiriyor. Ancak basına yansıyan haberlerde İstanbul'dan Ankara'ya gönderilen dosyada böyle bir krokinin olmadığından söz edilmektedir."

"Ayhan Çarkın tarafından İstanbul'da verdiği ifade sırasında bir kroki bilgisi verilmiş midir? Eğer verilmişse bu kroki dosyaya neden konulmamıştır?" diye merak eden Tanrıkulu, şu sorulara yanıt aradı:
"Krokiyi dosyaya koymayanlar hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Ya da yapılması düşünülmekte midir?
Söz konusu kroki bilgisi dahilinde bir ceset araması yapılmış mıdır? Ya da yapılması düşünülmekte midir?
Aradan geçen zaman dilimi faili meçhul cinayetlerin soruşturulması bakımından bir zafiyeti ortaya koymuyor mu?
Faili meçhul cinayetlerin yoğun olarak işlendiği yargı çevrelerinde münhasıran görevi bu soruşturmaları yürütmek olan savcılar görevlendirilmiş midir?
Bu şekilde bir görevlendirme yoksa etkili bir soruşturma bakımından bu şekilde bir görevlendirme düşünülmekte midir? Bakanlığınızın bu yönde bir çalışması olacak mıdır?
"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler