Aylin Zapçıoğlu ikinci kez Evin Sanat Galerisi'nde

Çağdaş Türk resminin genç isimlerinden Aylin Zaptçıoğlu, 7 - 28 Mart 2013 tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi'ndeki ikinci kişisel sergisinde izleyicilerle buluşuyor.

Yayınlanma: 05.03.2013 - 13:45
Abone Ol google-news

Yağlıboyaları ve gravürleriyle yeniden sanatseverlerin karşısına çıkan Aylin Zaptçıoğlu, ilk sergisinde gözlemlenen kendine özgü ifade biçimini sürüdürüyor. 

Zaptçıoğlu, serginin belirgin bir teması olmamasına karşın, resimlerin çoğunluğunda bireyin doğayı algılayışını veya kendisini doğa karşısında nasıl konumlandırdığını görmeye çalışırken, resimdeki hiçbir öğenin bir diğerinin üzerinde baskın olarak varlık göstermesine olanak vermediğini ifade ediyor.

Aylin Zaptçıoğlu 1985 yılında Hamburg’ta doğdu. 2008 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı, 2008 yılında AİAS’ın (The American Institute of Architecture Students) düzenlediği Marmara Üniversitesi Sanat ve Tasarımda Dünya Birinciliği Yarışması Türkiye Onur Birinciliği Ödülü’nü aldı. Sanatçı, çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürüyor. 

Gençlerin önünü açmayı Nuri-Nasip İyem'in evlatları olarak sürdüren galeride Aylin Zaptçıoğlu sergisi, 7– 28 Mart 2013 tarihleri arasında görülebilir.

www.evin-art.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler