Ayna: Psikolojik savaş uygulanıyor

Kapatılan DTP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Emine Ayna, ''Mücadelemiz; eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir'' dedi.

Yayınlanma: 19.12.2009 - 12:50
Abone Ol google-news

Feminist Biz-Kırk Örük temsilcileri, Barış ve Demokrasi Partisinde Emine Ayna'yı ziyaret etti. Ayna, burada yaptığı konuşmada, demokratik ülkelerde partilerin kapatılamayacağının söylendiğini belirterek, ''Ancak burada yanlış bir algı var. Türkiye demokratik bir ülke değil. Sorun Emine Ayna'nın, Ahmet Türk'ün söyledikleriyle alakalı değil. Sorun bu Anayasa'nın yanlış olmasıyla alakalıdır. Partiyi kapattıran bu Anayasa'dır'' diye konuştu.

DTP grubu olarak milletvekili Aysel Tuğluk'un dokunulmazlığı bulunduğu halde ifade vermeye çağrılmasını yanlış bulduklarını anlatan Ayna, ''O zaman, bir arkadaşımıza bile dokunulması, dokunulmazlığının kaldırılması söz konusu olursa Meclis'ten çekilme kararı aldık. Bu bir tehdit değildi. O arkadaşımız partimizin siyasi söylemlerini ifade ediyor diye dava açılıyor. Bu söylemleri hepimiz yapıyoruz'' görüşünü ifade etti.

Partilerinin kapatılmasının ardından Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'a siyasi yasak getirilmesiyle istifa etme yönünde görüş birliğine vardıklarını ifade eden Ayna, kendilerine karşı ''psikolojik savaş'' uygulandığını ileri sürdü.

Kapatılmak istenilenin bir ''siyasi anlayış'' olduğunu savunan Ayna, terör örgütü elebaşından, avukatları aracılığıyla ''henüz Meclisten çekilme aşamasında olunmadığı'' yönünde bir mesaj geldiğini bildirdi.

Ayna, ''Biz bunu şöyle değerlendirdik: Çözüm için biraz daha zorlanabilir... Evet, doğrudur, Meclis Türkiye'nin resmi ideolojisi, bu siyasi yaklaşıma karşıdır ama biraz daha zorlamak gerekir'' ifadesini dile getirdi.

Barış ve Demokrasi Partisinden, siyasete kendi çatıları altında devam etmeleri için çağrı aldıklarını ifade eden Emine Ayna, ''Mücadelemiz, kesinlikle eşitlik, özgürlük ve demokrasinin, Türkiye'de olmayan üç şeyin mücadelesidir'' diye konuştu.

Feminist Biz-Kırk Örük adına konuşan Gülsen Ülker de ''Biz buraya hem geçmiş olsun, hem de hayırlı olsun demek üzere geldik'' dedi.

Ayna, bir gazetecinin, kendisine yönelik siyasi yasak bekleyip beklemediği yönündeki sorusuna, ''Hayır, çünkü bizde bireyler değil, siyasi düşüncedir yasak. Özellikle benim yasaklanmam üzerinden bir şey düşünmedim'' karşılığını verdi.

Emine Ayna, ''Peki kamuoyunda niçin öyle bir algı oldu?'' sorusu üzerine de ''Çünkü o algı yaratıldı. Diyoruz ya psikolojik savaş yöntemlerinden biridir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler