Babacan-Çudinov buluşması

Resmi ziyaret için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Başbakan İgor Çudinov tarafından kabul edildi. Çudinov, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin en üst seviyede olduğunu, Babacan'ın ziyaretinin de ilişkilerin çok iyi bir seviyede olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 14:52
Abone Ol google-news

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Başbakan İgor Çudinov ile görüştü.

Babacan, Çudinov'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti, "dost ve kardeş ülke" Kırgızistan'ın kendisine ve heyetine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Türkiye'ye bir süre önce yaptığı resmi ziyaretinin çok verimli geçtiğini belirten Çudinov, Türkiye'de ticari ve ekonomik kalkınma eylem programının imzalanması başta olmak üzere diğer anlaşmalara büyük değer verdiklerini ve bunları hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

Başbakan Çudinov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelecek yıl Kırgızistan'a yapacağı ziyaretin hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydetti. Görüşme, daha sonra basına kapalı devam etti.


Babacan- Karabayev görüşmesi

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, daha sonra Dışişleri Bakanlığı'na giderek, Bakan Ednan Karabayev ile bir araya geldi.

Babacan, dost ve kardeş ülke Kırgızistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin Kırgızistan ile ilişkilerinin çok özel olduğunu ifade etti. Babacan, ilişkilerin tüm alanlarda geliştirilmesinden yana olduğunu belirtti.

Karabayev, Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev'in halka sesleniş konuşmasında hükümete, ülkeye yabancı yatırımcı gelmesi için gereken zeminin hazırlanması talimatını verdiğini anımsattı.

Babacan, basına kapalı olarak yaklaşık bir saat süren toplantının ardından kendi resminin de yer aldığı Bakanlığın şeref kitabını imzaladı.

Öte yandan, Babacan, Türkiye Büyükelçiliği'nde Kırgızistan'daki Türk toplumunun üyeleriyle de bir araya geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler