"Bağdat, İran ve Türkiye'nin saldırılarını durdursun"

BM Irak temsilcisi Ad Melkert, Irak merkez hükümetinin, Türkiye ve İran'ın "saldırıları"na karşı çıkması gerektiğini vurgularken "Bu durum Irak'ın sınırlarının ihlali anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 21.06.2010 - 14:24
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler Irak temsilcisi Ad Melkert, Irak merkezi hükümetinin, Türkiye ve İran'ın Kuzey Irak'taki "saldırıları"nı durdurması gerektiğini belirterek "Bu durum Irak'ın sınırlarının ihlali anlamına geliyor" dedi.

DengeAzad'a göre, Ad Melkert, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler olarak, Irak'ın komşu ülkelerinin, "Kürdistan Bölgesine yönelik saldırılarını mahkum ettiklerini ve bu durumdan rahatsız olduklarını" dile getirerek "Bu durum Irak'ın sınırlarının ihlali anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

BM Irak temsilcisi, Amerika ve Irak arasında imzalanan güvenlik antlaşmasına ilişkin olarak da Birleşmiş Milletler'in bu konuda direk taraf olmadığını dile getirerek; "Bu nedenle de herhangi bir tavrımız yoktur. Çünkü sorun sadece her iki devleti ilgilendirir" dedi.

Her ülkenin dışarıdan gelecek saldırıları durdurma ve karşı çıkma sorumluluğunun olduğunu vurgulayan Melkert, "Irak hükümetinin de, Kürdistan bölgesine yönelik saldırılardan sorumlu olduğunu ve en kısa zamanda bu saldırıları durdurmak için girişimlerde bulunması gerektiğini" bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler