Baharatlardaki tehlike
Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilerek İsveç'e getirilen taze ya da toz halindeki baharatlarda mide rahatsızlıklarına yol açabilecek bakterilerin bulunduğu bildirildi.
İsveç Gıda Ürünlerini Denetleme Kurumu, Uzakdoğu'dan getirilen baharatlar üzerinde yapılan araştırmada, salmonella, koli basili ve Campylobacteri başta olmak üzere, ağır mide ve bağırsak rahatsızlıklarına yol açabilen çok sayıda bakteriye rastlandığını açıkladı.
Kurum, bu baharatların tüketiminde dikkatli olunmasını istedi.
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Edirne'de korkunç kaza