Bahçeli, Gül'ün verdiği yemeği sakıncalı bulmuyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasama, yürütme ve yargı erklerinin başkanlarıyla bir araya gelmesinin mahsurunun olmadığını, tam aksine Türkiye için yararının bulunduğunu belirterek ''Siyasi partiler arasında da diyaloğun başlatılmasında yarar var'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 09:10
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimde, 4 il dışındaki belediye başkan adaylarını belirlediklerini söyledi. İstanbul, Diyarbakır, Samsun ve Eskişehir gibi illerde aday belirleme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bahçeli, ''Diyarbakır adayımız, kendi bölgesinden olacak. Oradaki arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden birisini aday göstereceğiz'' bilgisini verdi.

Mart ayında yapılacak seçimlerden parti olarak umutlu olduklarını ifade eden Bahçeli, adayları tanıtım için gittiği illerde partisine büyük bir ilginin olduğunu söyledi.
 

"AK Parti iktidarı tarihi hata yapıyor"

Üniversiteler Arası Kurulda, Kürt dili ve edebiyatı bölümü açılması konusundaki gelişmeleri eleştiren Bahçeli, Türkiye'de bölücülüğü cesaretlendirecek bazı davranış ve taleplerin bulunduğunu, bu girişimi de bunu karşılayan bir yaklaşım olarak gördüğünü bildirdi.
Bahçeli, bu konuyla ilgili AKP iktidarı tarafından tarihi hatalar yapıldığını, yanlış kararlar verildiğini savunarak, ''Bu hatalardan dönüş vardır. Yeri, saati geldiğinde, siyasi sorumluluk üstlendiğimizde bunların tedbirini alabiliriz'' dedi.
 

Ergenekon davası

Bahçeli, Ergenekon davasıyla ilgili yapılan tartışmalara ilişkin de şunları ifade etti:
''MHP olarak Ergenekon davasının başladığı günden bu yana hukuk dışına çıkmayan, hukukun sonuçlarının sabırla beklendiği bir süreç olarak baktık. Bu konuda fazla da bir yorum yapmak istemiyoruz. Hukuka saygı duyulmalı, sabırlı olunmalı ve sonucu görmemiz lazım. Onun için de yargının bağımsız hareket etmesine, herhangi bir sebeple değişik yönlerden müdahaleye muhatap kılınmamasına dikkat etmekte yarar var. Şu an medyada olsun, diğer şeylerde olsun bu sağlanmıyor. İktidar savcı, ana muhalefet avukat olmuş, o zaman mahkemeye gerek yok.''

''Bu davayı, 28 Şubat'ın bir rövanşı olarak değerlendirenler var. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?'' sorusu üzerine Bahçeli, ''Davaya çok yönlü bakışlar var. O yönler mahkeme sonuçlandıktan sonra netleşir. Dava sonuçlandığı zaman güzel bir yorum getiririz'' dedi.

Türkiye'nin bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğunu, bundan büyük endişe duyduğunu anlatan Bahçeli, ''Türkiye'nin en önemli sorunu beka sorundur. Bunu gidermek lazım. Onun için tüm siyasi liderlere ve devletin kurumlarına görev düşüyor. Burada iki temel esas ele alınmalı. Birincisi uzlaşma, ikincisi sosyal diyalog. Bu ikisi olursa, kurtuluş olur. Kamplaşma, cepheleşme ve gerilim stratejileriyle Türkiye'yi bir yere götürmek mümkün değil'' diye konuştu.
 

Cumhurbaşkanı Gül'ün verdiği yemek

Devlet Bahçeli, ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasama, yargı ve yürütme erklerinin başkanlarına verdiği yemeği nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise şu cevabı verdi:
''Kurumlar arasında toplumsal gerginliğin varlığı tartışılır hale gelmişse, Sayın Cumhurbaşkanı, bunları bir araya getirip, öğle yemeğinde buluşturmasının mahsurlu bir tarafı yok, tam aksine Türkiye için faydalı tarafı var. Ayrımcılıktan, kamplaşmadan, kurumlar arası çatışmadan Türkiye'ye bir fayda gelebilir mi? Eğer böyle bir kanaat toplumda yaygınlaşıyor, böyle bir endişenin varlığından bahsediliyorsa, bunun bir yerden başlaması lazım. Bu da Anayasaya göre, Sayın Cumhurbaşkanının öncülüğünde atılacak bir adıma bağlıdır. O da onu yapmıştır. Siyasal kurumlar da Türkiye'nin temel konularında, beka sorunlarında uzlaşmayı bilmeli. Onun için yapılacak yol, sosyal diyalogdur. Sizinle biz konuşmazsak hangi konuları çözebileceğiz. Zaman zaman Türkiye'de önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığı, bir krizden bahsedildiği süreçlerde, siyasi partiler arasında da diyaloğun başlatılmasında yarar var. Buna da siyasi partilerin yatkın olması lazım.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler