Bahçeli: 'İhsanoğlu milletin ortak sesidir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İhsanoğlu'nun Köşk adaylığı hakkında konuştu.

Yayınlanma: 08.07.2014 - 18:26
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Adayımız İhsanoğlu’nun MHP’nin ilke ve esaslarıyla sınırlı olması düşünülemeyeceği gibi; söz, düşünce, tavır ve hareket açısından da partimizle orantılı ve uyumlu davranması da mecburi görülemeyecektir” dedi.

Bahçeli “EtikHaber”e yaptığı açıklamada, Türk siyasetinin beş “güzide” partisinin Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 12. Cumhurbaşkanı adayı olması hususunda uzlaşmaya vardıklarını anımsattı.

Bu gelişmenin demokrasi adına saygıdeğer bir kazanım olduğunu ifade eden Bahçeli, “Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu artık bir partinin, bir siyasetin, bir ideolojinin, bir dünya görüşünün değil; toplumsal ve siyasal uzlaşmanın müşterek temsilcisi, milletin ortak sesidir” dedi.

İhsanoğlu’nun siyasi hesapların ve hesaplaşmaların tarafı olmayacak kadar geniş bir sosyolojik çevreye, herhangi bir partinin, herhangi bir aidiyetin doğal sözcüsü olmayacak kadar zengin ve çoğulcu bir zemine hitap ettiğini ve bunun da İhsanoğlu’nun taşıdığı yüksek sorumluluğun gereği olduğunu belirten Bahçeli şöyle devam etti:

“Bu itibarla Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın İhsanoğlu’nun MHP’nin ilke ve esaslarıyla sınırlı olması düşünülemeyeceği gibi; söz, düşünce, tavır ve hareket açısından da partimizle orantılı ve uyumlu davranması da mecburi görülemeyecektir. Cumhurbaşkanı olarak Türk milletinin birliğini temsil edecek değerli adayımızın kendine has yorum, tecrübe, birikim, fikir, algı ve değerlendirmelerinin uzlaşmaya destek veren partilerle tıpa tıp aynı olması beklenmemelidir. Nitekim Sayın İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı olarak talip olduğu görevin büyük sorumluluğunu yerine getirmek için hazırlık yaparken; herhangi bir partinin lehinde ya da aleyhinde faaliyet göstermemektedir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler