Bakan Ergin ile MHP arasında 'Kökçam' tartışması

Meclis Genel Kurulu'nda Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile MHP arasında, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam'ın eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevden alınmasından bir gün önce yargıçlarla görüştüğü iddiası nedeniyle tartışma yaşandı.

Yayınlanma: 28.04.2010 - 20:34
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin 26'ncı maddesine bağlı Geçici 20'nci maddesi üzerinde söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam'ın, eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın görevden alınmasından bir gün önce, Adana'da yargıçlarla görüştüğü iddialarını yineledi. Bal, Kökçam'ın Mersin adliye sarayı inşaatındaki Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı ile birlikte çekilmiş fotoğrafını da gösterdi.

MHP'nin iddiası üzerine söz alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise bu yöndeki iddialara daha önce de Genel Kurul'da yanıt verdiğini hatırlatarak, "Bu iddiayı tekrar tekrar gündeme getirmesini Sayın Bal'ın hukukçu kimliğiyle bağdaştıramıyorum" dedi. MHP'li milletvekillerinin itirazları üzerine Ergin, "Bu kürsüden itham edip gidecek çıkanı konuşturmayacaksınız" şeklinde tepki gösterdi.

Kökçam'ın Adalet Bakanlığı'ndaki görevinin, adalet sarayları ve inşaatlarıyla ilgili olduğunu belirten Ergin, "İşi gücü arazidedir. İstanbul'da problem varsa oraya Mersin'de varsa oraya gider. İşi budur, temel görevi budur, herhangi bir müsteşar yardımcısı değildir. Mersin adliye inşaatında da sorun çıkmıştır. İnşaat iş programının gerisindedir. 19 Nisan'da Adana havaalanını kullanmış, şehir merkezine girmeksizin Mersin'e gitmiştir. Bal'ın gösterdiği fotoğraflarda Mersin Başsavcısı, Mersin'deki yargı mensupları var. Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı var. Adana Belediye başkanının davasına bakan bir tek savcı, hakim yoktur. İddiası olan varsa ispat edecek, iddia edip, itham edip bırakamazsınız" diye konuştu.


"HSYK adayı internet ortamında kendini tanıtacak"


Ergin, Bal'ın Prof. Ergun Özbudun'dan alıntı yaptığını, Başkanlık sistemine ilişkin eleştirilerini dile getirdiğini belirterek, "Sayın Özbudun'un parti kapatmalarına ilişkin, 69'ncu maddeye,146'ncı maddeye dair görüşlerini de dile getirdi. Özbudun, değişikliğin Türkiye'deki yargı bağımsızlığını güçlendireceğini, AB değerlerine yaklaştıracağını ifade etmiştir" dedi. Bakan Ergin, HSYK'ye aday olacak kişilerle ilgili de internet ortamında, YSK'nin oluşturduğu platformda, adayların kendini anlatma imkanı bulacağını söyledi.


"Müsteşar yardımcısı ne tesadüftür ki Mersin'de zemin etüdü yapma ihtiyacı hissetmiş"

Bakan Ergin'in Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kökçam'la ilgili sözlerine ise MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural itiraz etti. Vural, "Müsteşar yardımcısı Mersin başsavcısı ve Mersin adliyesindeki yetkililerle incelemelerde bulunmuştur demiştir, bu fotoğrafta Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı var mı yok mu? Doğru bilgi verin millete. Ne tesadüftür ki müsteşar yardımcısı böyle bir karardan önce Mersin'de zemin etüdü yapma ihtiyacı duymuş" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler