Bakan Ergin'e Deniz Feneri sorusu

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Deniz Feneri e.V soruşturması kapsamında kaç kişi tutuklu olarak yargılanmaktadır?" diye sordu.

Yayınlanma: 19.10.2009 - 10:09
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, İstanbul'da başta Deniz Feneri Derneği'nin genel merkezi olmak üzere birçok adrese operasyonlar düzenlendiğini, baskınlar arasında Kanal 7 televizyonunun da bulunduğunu hatırlattı.

CHP'li Gök, "Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V davasında Türkiye'deki asıl failler açıklanmıştır. Bu nedenle Almanya'nın Türkiye'den sorgulanmasını istediği kişiler 16 kişilik bir liste halinde Türkiye'ye bildirilmiştir. Hatta Aydın Doğan ve Başbakan Erdoğan arasındaki gerginliğin Alman savcıları tarafından hazırlanan bu iddianameye ilişkin Doğan Medyasında yer alan haberler yüzünden olduğu da iddialar arasındadır." dedi.

Gök Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e şu soruları yöneltti:
"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Deniz Feneri e.V soruşturması kapsamında kaç kişi tutuklu olarak yargılanmaktadır? Ergenekon Soruşturması kapsamında kaç kişi tutuklu olarak yargılanmaktadır? Deniz Feneri e.V soruşturması kapsamında kaç kişinin telefonları dinlenmiş ve bu dinlemelerin ne kadarı medyada yer almıştır? Ergenekon Soruşturması kapsamında kaç kişinin telefonları dinlenmiş ve bu dinlemelerin ne kadarı medyada yer almıştır? Neden Deniz Feneri e.V davası soruşturmasındaki tutuksuz yargılamaya ilişkin usul Ergenekon Soruşturmasında uygulanmamıştır? Bu durum Anayasanın 'Kanun önünde eşitlik' başlıklı 10'nci maddesindeki hükümlere aykırılık teşkil etmez mi? Arama kararı için yaklaşık bir yıl süre neden beklenmiştir? Böylesine önemli bir davada delillerin karartılması ihtimali neden göz ardı edilmiştir? Bu baskın neden İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın'la, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'ın görüşmesinden sonra yapılmıştır? Savcılığın arama kararında peşinen gözaltı yok şeklindeki talimatını nasıl değerlendiriyorsunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler