Bakan Karaismailoğlu'ndan bir garip 'İkizdere' açıklaması

İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşların direnişi devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'n müdahale edilmeyecek taahhüdünü verdiği dere ve şelaleler taşla dolduruldu.

Yayınlanma: 10.05.2021 - 19:10
Bakan Karaismailoğlu'ndan bir garip 'İkizdere' açıklaması
Abone Ol google-news

Rize İkizdere’de bulunan İşkencedere Vadisi’nde taş ocağı yapmak isteyen Cengiz İnşaat’a karşı direniş bugün de devam ediyor. İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağına karşı yurttaşların direnişi devam ederken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'n müdahale edilmeyecek taahhüdünü verdiği dere ve şelaleler taşla dolduruldu.

Bugün Rize’nin İkizdere ilçesine gelen Karaismaioğlu, İkizdere Kaymakamlığı’nda Vali Kemal Çeber, Rize milletvekilleri ve yöre sakinleri ile bir araya geldi. 

Köylüleri sabah saatlerinden beri alanda bekleten Karaismailoğlu, İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat’ın yarattığı tahribatı inceledi. İncelemelerinin ardından sabah saatlerinden beri direniş alanında bekleyen ve son dakikaya kadar İkizdere Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya çağırılmayan köylülerin yanına uğradı.

"DEVLETİMİZ BURAYA BÜYÜK BİR YATIRIM YAPACAK"

Burada köylüleri dinlemeyen Bakan, “Devletimiz bir para ayırmış bütçesinden buraya bu kadar büyük bir yatırım yapacak. Bu yatırım için gerekli bir taş var. Diyeceksiniz ki ‘buradan almayın başka bir yerden’ alın. Ama arkadaşlar araştırıldı, edildi. Başka bir yerde böyle bir taş yok. Yine burada yapılacak yatırımlarda bizim çocuklarımız çalışacak. Bakın benim köyüm de şu dağın arkası. Bu projenin de bu yatırımın da buraya yapılması lazım. Bizim çocuklarımız da burada çalışacak lütfen o gözle bakın. Buraya da ne kadar az zarar vereceksek sizi rahatsız etmeden bunu nasıl yapacaksak hep birlikte yapalım” dedi.

Çevredeki taş ocaklarından bıktığını belirten bir köylüye Bakan, “Haklısınız ama devlet böyle bir yatırım yapacak biz 2 sene dolmadan çıkıp gideceğiz” yanıtını verdi.

Toplantıya çağırılmadığını kaydeden köylüler, “Taş ocağı istemiyoruz” sloganları attı. Adil Karaismailoğlu ve beraberindekiler ise köylüleri 5 dakika bile dinlemeden köylülerin, “Kaçıyorlar, dinlemiyorlar” sloganları eşliğinde araçlarına binerek alandan uzaklaştı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler