Bakanlara İzmir bakıyor!

Bakanların ‘temsil ve ağırlama’ giderlerinden rahatsız olan İzmir İl Özel İdaresi’nin denetim komisyonu tarafından hazırlanan raporda ‘Bunun doğru olmadığı kanaatindeyiz’ denildi.

Yayınlanma: 20.04.2012 - 17:33
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzmir’i istiyorum” sözünün yerine getirilmesi katkıları olur düşüncesiyle bu kentten milletvekili seçilen iki bakan Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay, seçim çalışmalarına İzmir İl Özel İdaresi bütçesinden aldıkları destekle hızlı girdi. İki bakanın beraberindekilerle birlikte, lüks restoranlarda yedikleri yemeklerin giderleri, İzmir İl Özel İdaresi tarafından İzmir Valiliği’ne ayrılan “temsil ve ağırlama giderleri” kaleminden karşılanıyor. İzmir İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu’nun 2011 yılı için hazırladığı raporda, özel idarenin düzenlemediği etkinliklere temsil ve ağırlama giderlerinden kaynak aktarılmasının doğru olmadığı vurgulandı.

Düzenleme isteği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın kentteki yemek giderlerinin İzmir Valiliği tarafından karşılanması eleştiri konusu oldu. İzmir İl Genel Meclisi 2011 Denetim Raporu’nda “Başka kurum veya tüzel kişilerin düzenlediği sempozyum ve kongre gibi giderlerin il özel idaremiz bütçesinden karşılandığı görülmektedir. Özel idaremiz düzenlemediği temsil ve ağırlama giderlerinin bütçemizden karşılanmasının doğru olmadığı kanaatindeyiz. Bu yönde düzenleme yapılmalıdır” deniliyor. İzmir İl Özel İdaresi Özel Kalem bütçesinde temsil ve ağırlama giderlerinin 263 bin lira olduğu belirtilen raporda, 2011 yılında bakanlık, cumhurbaşkanlığı ve devlet büyükleri ağırlama giderlerinin 88 bin lira olduğu vurgulandı.

İzmir İl Özel İdaresi’nin 125 milyon lira bütçesinin 600 bin lirası, İzmir Valiliği’ne temsil, ağırlama, fuar ve organizasyonlar için bırakılıyor. İzmir’de 597 köy bulunurken, meclis kısıtlı bütçesiyle bir yandan köylere hizmet götürmeye çalışırken bir yandan da bakanların yemek ve konaklama giderlerini karşılamış oluyor. Raporda, bakanların kente geldiklerinde beraberindeki heyetle birlikte bin liranın üzerinde hesaplar ödendiği görülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler