Bakanlık'tan 'zehirli et' açıklaması

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, medyada yer alan "Zehirli etleri halka yedirdiler" konulu habere ilişkin olarak, olayın kesin bir tespit yapılmış gibi kamuoyuna açıklanmasının yanlış anlaşılmalara yol açacağını bildirdi.

Yayınlanma: 24.09.2010 - 17:53
Abone Ol google-news

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan, "Tarım Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Süerdem Taraf'a açıkladı: Zehirli etleri halka yedirdiler" şeklindeki habere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ile söz konusu gazete yetkilileri arasında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantı esnasında, bakterili etlerle ilgili olarak çeşitli soruların gündeme geldiği ifade edilen açıklamada, özellikle etlerin akıbeti ile ilgili olarak, Teftiş Kurulu Başkanı Süerdem tarafından sübuta ermiş herhangi bir resmi tespitin olmadığı bildirildi. Açıklamada, "Çeşitli ihtimaller değerlendirilirken, söz konusu etlerin insan tüketimine sunulmuş olma ihtimali üzerinde de durulmuştur. Bu ihtimal çerçevesinde yapılan karşılıklı değerlendirmelerin, haberde kesin bir tespit yapılmış gibi kamuoyuna açıklanması yanlış anlaşılmalara yol açacaktır" denildi.

Söz konusu olayın Bakanlık tarafından ortaya çıkarıldığı ve yargıya intikal ettirildiğine işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Olayın tüm safhalarının kamuoyuna ulaştırılması da, şeffaf yönetim anlayışımız gereği bilgileri elde edilebilir hale getirmemizle mümkün olmuştur. Bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, adı geçen konuda bütün denetim ve yaptırımları hayata geçirmiştir. Bakanlığımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkımızın gıda güvenliğini en üst seviyede sağlama konusunda çalışmalarına hassasiyetle devam edecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler