Bakanlık'tan 'zehirli et' açıklaması
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, medyada yer alan "Zehirli etleri halka yedirdiler" konulu habere ilişkin olarak, olayın kesin bir tespit yapılmış gibi kamuoyuna açıklanmasının yanlış anlaşılmalara yol açacağını bildirdi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan, "Tarım Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Süerdem Taraf'a açıkladı: Zehirli etleri halka yedirdiler" şeklindeki habere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı ile söz konusu gazete yetkilileri arasında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildiği belirtildi. Toplantı esnasında, bakterili etlerle ilgili olarak çeşitli soruların gündeme geldiği ifade edilen açıklamada, özellikle etlerin akıbeti ile ilgili olarak, Teftiş Kurulu Başkanı Süerdem tarafından sübuta ermiş herhangi bir resmi tespitin olmadığı bildirildi. Açıklamada, "Çeşitli ihtimaller değerlendirilirken, söz konusu etlerin insan tüketimine sunulmuş olma ihtimali üzerinde de durulmuştur. Bu ihtimal çerçevesinde yapılan karşılıklı değerlendirmelerin, haberde kesin bir tespit yapılmış gibi kamuoyuna açıklanması yanlış anlaşılmalara yol açacaktır" denildi.
Söz konusu olayın Bakanlık tarafından ortaya çıkarıldığı ve yargıya intikal ettirildiğine işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Olayın tüm safhalarının kamuoyuna ulaştırılması da, şeffaf yönetim anlayışımız gereği bilgileri elde edilebilir hale getirmemizle mümkün olmuştur. Bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, adı geçen konuda bütün denetim ve yaptırımları hayata geçirmiştir. Bakanlığımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkımızın gıda güvenliğini en üst seviyede sağlama konusunda çalışmalarına hassasiyetle devam edecektir."
En Çok Okunan Haberler
-
Öldürülürsek sorumluluları Bahçeli ve Soylu
-
Profesörün kızına adrese teslim kadro
-
Vatan Partisi'nde deprem: 108 kişi istifa etti!
-
Muharrem İnce'den Binali Yıldırım'a sert yanıt
-
Ekrem İmamoğlu'ndan 'halk ekmek' açıklaması
-
AKP'li isimden iddia: John Biden Kürt
-
Hâkimden ‘özgürlük’ kararı
-
MHP'den Perinçek açıklaması
-
Babacan’dan 2018 seçimleri ile ilgili çarpıcı açıklama
-
Erdoğan'dan 'erken seçim' çıkışı
Video Haberler
-
Uyarıda bulunan gaziye, baba oğuldan darp kamerada
-
Otelde kadın cinayeti! Şüphelinin kaçış anı kamerada
-
Avukatlar ile polis arasında tarafsızlık tartışması
-
Ölüme meydan okudular! Nefes kesen anlar
-
İstanbul’da otobüs şoförünü ve oğlunu darbettiler
-
Kılıçdaroğlu, Kamer Genç'i andı
-
Görüntüler sosyal medyada büyük yankı buldu!
-
15 kişilik minibüsten 34 kişi çıktı
-
TRT'ye bizden bir alkış!” diyerek protesto ettiler
-
Yurttaşın 'Cumhurbaşkanlığı' sözlerine yanıt verdi
En Çok Okunan Haberler
-
Öldürülürsek sorumluluları Bahçeli ve Soylu
-
Profesörün kızına adrese teslim kadro
-
Vatan Partisi'nde deprem: 108 kişi istifa etti!
-
Muharrem İnce'den Binali Yıldırım'a sert yanıt
-
Ekrem İmamoğlu'ndan 'halk ekmek' açıklaması
-
AKP'li isimden iddia: John Biden Kürt
-
Hâkimden ‘özgürlük’ kararı
-
MHP'den Perinçek açıklaması
-
Babacan’dan 2018 seçimleri ile ilgili çarpıcı açıklama
-
Erdoğan'dan 'erken seçim' çıkışı