"Balaman, 'derebeyi' gibi hüküm sürüyor"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner TBMM'de düzenedikleri basın toplantısında, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkındaki iddiaları gündeme getirdiler. Balaman'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrosundan geldiğini ve ''derebeyi'' gibi hüküm sürdüğünü savunan Kart, Belediye başkanının hemen görevden uzaklaştırılmasını ve daha önce ertelenen hapis cezasının uygulanmasını istedi.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 10:37
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP'li Kart, Balaman'ın gazetecileri dövdürdüğü ve hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığını ancak bu cezanın ertelendiğini, kendisine de ''erteleme sürecinde yeni bir suç işlersen, hapis cezan devreye girer'' şeklinde teknik uyarı yapıldığını anımsattı.

Balaman'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrosundan geldiğini, Albayraklar firmasında görev yaptığını, ''derebeyi'' gibi hüküm sürdüğünü savunan Kart, ''Isparta'daki olayın özü; İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklı Hükümetin, bir fotoğrafıdır, versiyonudur'' dedi.

Kart, Danıştayın, 2 ayrı kararıyla Balaman'ın 15 ayrı suçunu tespit ettiğini, bunların çoğunun görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma olduğunu öne sürerek, ''15 ayrı suçlamanın 11-12'si, belli bir firmaya, belli işlerin ihale edilmesiyle ilgili. Firma, ISTEM Isparta Taşımacılık A.Ş Turizm Temsilcilik ve Mühendislik Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi. Bu şirketin çok fazla vergi ve sigorta prim borcu var. Böyle bir firmaya nasıl ihale verirsiniz?'' diye sordu.

 

"Prensipleriniz"

İçişleri Bakanlığı denetim elemanlarının bunları tespit ettiğini buna rağmen Isparta Belediye Başkanı hakkında soruşturma izni verilmediğini belirten Kart, Danıştayın soruşturma izni verilmemesi kararını kaldırdığını söyledi.

''Belediye Başkanı'nı neden görevden uzaklaştırmadınız?'' diye soran Kart, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Çünkü çekirdek kadronuzdan geliyor, has adamlarınız, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden gelen prensleriniz... Bu kişinin bırakın aday adayı olmasını, şu anda hemen görevden uzaklaştırılması gerekiyor. Adli mercileri de uyarıyorum. Cezasının erteleme sürecinin de hükümsüz hale gelmesi nedeniyle Balaman hakkında infaz hükümlerinin başlamasını gerektiren bir durum var.
Görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırmada belediyenin, kamu zararının tutarı nedir? Balaman'ın görevden uzaklaştırılmamasının nedeni İçişleri Bakanlığının görevi kötüye kullanması anlamına gelmez mi?''

 

"Deli Dumrul"

Asıl ''Ali Diboların'' Isparta'da olduğunu savunan Mevlüt Coşkuner de Balaman'ı ''Deli Dumrul'' a benzetti. Balaman'ın, ''bir köprü kurduğunu, geçenden 40, geçmeyenden döverek 60 akçe aldığını'' öne süren Coşkuner, elinde 16 dosya bulunduğunu, buradaki belgelerin de hayal mahsulü değil, belediyenin içinden alınan bilgi ve belgeler olduğunu söyledi.

Daha önce Belediye Başkanlığının karşısında basın toplantısı düzenlediğini anımsatan Coşkuner, gelecek günlerde belediye başkanının odasında basın toplantısı yapmayı düşündüğünü belirtti. Coşkuner, daha sonra gazetecilere elindeki dosyalardan ikisini sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler