Balbay ailesinden ilk yorum

Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay ile ilgili kararının ardından Gülşah Balbay, Cumhuriyet'e konuştu. Gülşah Balbay, "Tahliye kararı bekliyoruz. Aksi takdirde çürüyen yargı, adalet sistemi olacaktır" diye konuştu. Mustafa Balbay ise "Türkiye’deki haksız yargılamalardan geriye dönüşün, adil yargılama yoluna girişin başlangıcı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 10:27
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbay’ın eşi Gülşah Balbay, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) eşiyle ilgili verdiği kararın yeni bir bekleyiş sürecine işaret ettiğini belirterek “AYM'nin kararı karşısında 13. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye kararı bekliyoruz. Aksi takdirde çürüyen yargı, adalet sistemi olacaktır” dedi.

HAŞİM KILIÇ: HAPİSTEKİ VEKİLLER SERBEST KALMALI!

AYM’nin eşi Mustafa Balbay’la ilgili kararına, temkinli yaklaşan Gülşah Balbay, AYM’nin bir yandan “hak ihlali” saptaması yaparken diğer yandan “tazminat”a hükmetmesininin kafa karışıklığı ve soru işaretlerine yol açtığını söyledi. AYM’nin hak ihlali konusundaki kararını, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletme kararı aldığına işaret eden Balbay, mahkemenin tahliye kararı vermesini beklediklerini söyledi. Balbay, “Eğer, bu karar üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesi ‘AYM kararı beni bağlamaz’ derse, artık burası bizim için sözün bittiği yer olur. Böyle bir olasılık karşısında söyleyecek söz düşünemiyorum. Sadece Balbay değil, cezaevindeki diğer insanları, Tuncay Özkan'ı düşünüyorum mesela. Mahkeme bir milletvekili hakkındaki kararın gereğini bile yerine getirmezse o zaman çürüyen, Balbay, Özkan, diğer tutuklu insanlar değil yargı, adalet sistemi olacaktır” diye konuştu. Balbay, kararın kendilerini umutlandırmasına karşın, eşi hakkında tahliye kararı çıkmadan, çok fazla bir şey söylemek istemediğini ifade etti.

MUSTAFA BALBAY: ADİL YARGILAMANIN BAŞLANGICI OLSUN!

Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının ardından Mustafa Balbay yaptığı açıklamada, “Ben yarın tahliyeye de uzunca bir süre daha zindan koşullarında hazırım. Gelinen noktada dondurmayı üfleyerek yiyorum” dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi Umut Akdoğan, AYM’nin kararının ardından Balbay ile görüştü. Akdoğan, Balbay’ın şu sözleri söylediğini aktırdı:

“Bu sadece Balbay olayı değil, Türkiye’deki haksız yargılamalardan geriye dönüşün, adil yargılama yoluna girişin başlangıcı olmasını diliyorum. Gelinen noktada dondurmayı üfleyerek yiyorum. Bu karar sadece Balbay için özgürlüğe açılan kapı olarak değil, tüm hukuksuzlukların durması ve yeni bir sürecin başlaması olarak görmeyi yürekten diliyorum. Ben yarın tahliyeye de uzunca bir süre daha zindan koşullarında hazırım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler