Bartınlılar termik santral istemiyor!

Bartın ve Amasra ilçesine özel bir firma tarafından termik santral kurulmak istenmesi, mitingle protesto edildi. Yurttaşlar 'zehir solumak ve tarıma zarar verecek santrali istemiyoruz'' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 17:15
Abone Ol google-news

Bartın, Amasra ve Ulus ilçe belediyelerinin yanı sıra 120 dernek, oda ve sivil toplum örgütü temsilciliğinden oluşan Bartın Platformunca düzenlenen miting kapsamında, Kemerköprü Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Atatürk Anıtı önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Bartın Platformu Eşbaşkanı ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı konuşmada, kentte bir yılda 22 bin ton kömür yakıldığını, kurulması planlanan santralde ise bu kömürün bir günde tüketileceğini söyledi.

Kentteki insanların kış aylarında evlerde yakılan kömürün dumanından oluşan hava kirliliğinden bile rahatsız olduğuna işaret eden Akın, şöyle dedi:
''İnsanlar yılda 22 bin ton yakılan kömürden bu kadar rahatsız oluyorsa bir günde 22 bin ton yakılacak termik santral için 'nasıl zararsız, çevre dostu' dersiniz? Birileri de bizim siyaset yaptığımızı iddia ediyor. Termik santrale karşı olanlar birkaç kişiden oluşan insan topluluğu olarak nitelendiriliyor. Bu platform, 120 kuruluşun imzasıyla kurulmuştur. Sizin böylesine güçlü birlikteliği küçümsemeye hakkınız yoktur. Bizler, sonuna kadar termik santrala karşı mücadele vereceğiz.''

Santral protestosuna ''çizgili pijama'' giyerek katılan çiftçi Yaşar Yolcu da ''zehir solumak ve tarıma zarar verecek santrali istemiyoruz'' diyerek tepkisini gösterdi.

Miting alanındaki esnafın kepenk kapattığı görüldü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingin ardından vatandaşlar dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler