'Başarılı bir Dünya Şampiyonası oldu'

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Genel Sekreteri Patrick Baumann, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası'nın çok başarılı geçtiğini söyledi.

Yayınlanma: 12.09.2010 - 16:19
Abone Ol google-news

FIBA'nın eski başkanlarından Bob Elphinston ile birlikte Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Genel Sekreteri Patrick Baumann, başarılı bir Dünya Şampiyonası'nın olduğunu ve bazı maçların çok keyifli geçtiğini dile getirdi.

Yarı finalde Türkiye ile Sırbistan arasında yapılan maçın da inanılmaz geçtiğini kaydeden Baumann, ''Dün çok güzel bir atmosfer vardı. Aynı atmosferin bugün de olacağına inanıyorum. Bugün şampiyonanın finalindeyiz. Türk dostlarımız burada olacak. 2001'deki başarılarını katlayarak buraya geldiler. Bu belki de Türk basketbol tarihinde bir ilk olacak. Sadece yaptıkları organizasyonla değil elde ettikleri başarıyla da tarih yazdılar'' diye konuştu.

Patrick Baumann, yüzde yüz memnuniyeti aşan bir turnuvanın yaşandığını da sözlerine ekledi.
 

"Basketbol Federasyonu iyi iş çıkardı"

FIBA'nın eski başkanı Bob Elphinston ise turnuvanın başarılı olduğunu ve reyting ile medya ilgisinin üst düzeyde yaşandığını söyledi.

Elphinston, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun harika bir iş çıkardığını ifade ederek, ''Çok büyük hükümet desteği oldu. Başbakandan büyük destek geldi. Çok iyi organize edildi. Şampiyona rahat geçildi. Basketbol Federasyonu sıkıntı yaşanmadan maçların devam etmesini sağladı. Basketbol bu ülkede yayılmaya başladı. Salonlar yapıldı. Ancak bunlardan daha önemlisi basketbolseverlerin artması. Federasyon çalışanları da şampiyonayla tecrübe kazandı. Türk milli takımın başarısı da daha çok gencin basketbola ilgisini arttıracak'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler