"Başbakan konuşacak diye cenazeyi yasakladılar"

Başbakan Erdoğan'ın Muğla ziyareti nedeniyle ilde adeta sıkıyönetim ilan edildi. Muğla'da TGB bürosu basılırken dün 32 TGB'li gözaltına alındı.

Yayınlanma: 01.12.2013 - 16:58
Abone Ol google-news

Muğla'da TGB bürosu basılırken dün 32 TGB'li gözaltına alındı. TGB Başbakan Muğla'da iken yaşananları bugün Ankara Güvenpark'ta basın açıklamasıyla duyururken TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz "Muğla'da Tayyip'in geldiği gün dershaneler kapatılmış, Muğlaspor'un maçı iptal edilmiştir. Ve işte karşımızda liselilerden ve taraftarlardan korkan bir Erdoğan bulunmaktadır. Tamam korkularını anlıyoruz, Haziran'da neler çektiğini biliyoruz da; Kurşunlu Camii'nde ki cenazenin kaldırılmasına izin vermemesi de ne oluyor? Düştükleri durum korkunun da ötesindedir"ifadelerini kullandı.

SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

İşte o açıklamanın tam metni:

Öncelikle yaşananları sizlere sırasıyla bildirmek istiyorum. Muğla'da son iki günün tablosu şudur ki, sıkı yönetim ilan edilmiştir. AKP diktatörlüğü'nün en büyük korkusu emekçiler ve gençlerdir. Muğla'da Tayyip'in geldiği gün dershaneler kapatılmış, Muğlaspor'un maçı iptal edilmiştir. Ve işte karşımızda liselilerden ve taraftarlardan korkan bir Erdoğan bulunmaktadır. Tamam korkularını anlıyoruz, Haziran'da neler çektiğini biliyoruz da; Kursunlu Camii'nde ki cenazenin kaldırılmasına izin vermemesi de ne oluyor? Düştükleri durum korkunun da ötesindedir.

TGB ve TLBli arkadaşlarımız gözaltına alındı. Muğla Büromuza bomba ihbarı gerekçesiyle baskın yapıldı. Bombayı biz buradan ilan ediyoruz: O bomba, AKP'yi yıkacak olan, işçilerle gençlerin birleşimidir. Yaptıkları yine yetmedi; Muğla bürosuna bu sabah yine baskın düzenlendi. Ellerindeki kararda suç kanıtı elde edebilmek için baskın yapıldığı yazıyor. Kolluk kuvvetleri tahakkümle, baskıyla sonuç alabileceğini sanıyor ama onca sıkıyönetimine rağmen arkadaşlarımız pankartlarını sallandırdı. Yatağan işçileri AKP konvoylarını yakalayıp protesto etti. Bu tablo korkunç bir tablodur, fakat bizim için değil AKP diktatörlüğü içindir. Kendi korkaklıklarını ve acizliklerini ilan ediyorlar.

 Bize düşen Türkiye'yi yönetemeyen bu yobaz diktasını yıkmaktır. Onların zavallı olduğunun farkındayız. Kadın, işçi ve gençlik hareketleri kendini göstermiştir. Anayasa süreci AKP'nin elinde kalan bir fiyasko oldu. Bunlar sadece bizim mücadele azmimizi perçinliyor. Türkiye'yi bölmeye kalkanlar şimdi bölünüyorlar, birbirlerine sarmış durumdalar. Bölmeye kalkanlar bölünür,Türkiye'yi birleştirenler iktidar olacaktır. En çok kadınlardan ve gençlikten korkuyorlar, kabuslarına giriyor. Gençliğin yarattığı o büyük güvene çamur atmaya çalışıyorlar fakat ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Atatürk gençliği görev başındadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler