"Başbakan milletin kardeşliğini kesip biçiyor"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Kürt açılımı' çalışmaları kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi ve "Başbakan milletin kimliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini kesip biçiyor" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 17.08.2009 - 13:49
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümeti "İmralı canisi"nin yol haritasını muhatap almakla suçladı. "Böyle bir kimsenin ifadelerini ciddiye almayı doğru bulmuyorum. Değerlendirmeye değmez. Hükümetin de böyle bir caninin yol haritasını muhatah almasını doğru bulmuyorum." diyen Vural, geçmişten geleceğe bu milletin birlikte yürüyeceğini söyledi. Vural şöyle konuştu:
"Bu kervan yürüyecek. Fırsat pencerelerinden kimin hangi bölücü fikirlerinin girdiğini herkes iyi görmelidir. Türkiye Cumhuriyeti devletini bu duruma düşürenler utanmalıdır. Bu milleti öldüren, hamile kadınları öldüren, Kürtleri öldüren birinin demokrasiyi ağzına alması bile hakarettir. En başta böyle bir kimsenin muhatap pozisyonuna düşürülmesi, görüş ve düşüncelerinin ifade edilmesi, Kürtlerin temsilcisiymiş gibi ortaya konulması, Türk milletinin onurunu zedeleyen hususlardır. Hükümet anlaşılan o ki teröristbaşının yol haritası ve raporları istikametinde hazırlık yapıyor."

Öcalan'ın Türkiye Cumhuriyeti devletinin kulağından tutup İmralı'ya soktuğu bir adam' olduğunu belirten Oktay Vural, "Sen kimsin ki Türkiye Cumhuriyeti devletine teklifte bulunuyorsun, ama asıl bunu konuşturanlar utansın" dedi.

Başbakan Erdoğan'a "terzi" benzetmesinde bulunan Vural "Terzilere ayıp olmasın. Terziler elbise dikmesini bilir. Başbakan milletin kimliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini kesip biçiyor." diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler