Başbakan Rize'de söylediklerinin tam tersini söyledi

Başbakan Erdoğan 2011'de 12 Haziran seçimleri öncesinde Rize'de yaptığı mitingte BDP, CHP ve MHP için söyledikleri ile bugün yaptığı konuşması tam tersi niteliğindeydi.

Yayınlanma: 20.02.2013 - 12:30
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan BDP'li milletvekillerinin Karadeniz ziyaretinin MHP ve CHP'liler tarafından engellendiğini söyleyerek milliyetçilik, düşmanlık yapmakla suçlamış, hatta bir adım öne geçerek CHP ve MHP'lileri vampirlikle itham etmişti.

Ancak Başbakan Erdoğan'ın 2011 yılında 12 Haziran seçimleri öncesinde yaptığı miting konuşmasında grup toplantısında söylediklerinin tam olarak tersi niteliğinde bir konuşma yapmıştı.

2011'de MHP, CHP ve BDP'yi aynı üçgende olmakla suçlayan Erdoğan, AKP'ye karşı bu üç partinin birleşerek şer üçgeni oluşturmakla suçlamıştı. Rize'de yaptığı konuşmada Erdoğan milliyetçi söylemleri ile öne çıkmış CHP'li Binnaz Toprak'ı da dinbilmezlik ve Kuran ayetlerine hakaretle suçlamıştı. Ancak Başbakan Erdoğan Salı günü yaptığı konuşmada MHP ve CHP'yi Milliyetçilik yapmakla ve BDP'ye karşı olmakla suçladı.

Rize'de milliyetçi!

Basında çıkan haberlere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2011 günü Kurban Bayramı tatili için geldiği Rize’de belediyenin kurduğu çadırdaki bayramlaşma törenine katılmış. Burada Rize halkına hitap eden Erdoğan, KCK'ye yönelik son operasyonlara da değindiği konuşmasında şunları söylemiş:

"Evet ben devletçiyim, milliyetçiyim... "

“Son KCK operasyonları...Kimse bizden bunun da durmasını beklemesin. KCK operasyonlarını destekleyenlere uyarımı ben yine yapıyorum: KCK'yı iyi tanımanız lazım. İyi tanımıyorsanız ehillerinden iyi öğrenmeniz lazım. KCK'nın nereye vardığını bilmeden ve bu işin içerisinde kimlerin ne tür rol üstlendiğini bilmeden yaptığınız açıklamalar, ister medyada olsun, ister şurada, ister burada olsun; nerede olursa olsun teröre destektir, teröre hizmettir. Bu kadar açık konuşuyorum. Çünkü biz devletin içinde devlete paralel bir devlet anlayışına müsaade edemeyiz. Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir.
İkinci bir devlet olamaz. Bu ifadelerim sebebiyle beni 'devletçi, milliyetçi' diye ifade edenler varsa, bu ifadeleri kullanmak devletçilikse, milliyetçilikse evet, devletçiyim, milliyetçiyim. Çünkü biz bu gerçekleri ortaya koymaya mecburuz.”
(Focushaber)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler