"Başbakan tam bir teslimiyet içinde"

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın PKK ile devlet görüşmelerinin devam edeceği yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Yayınlanma: 02.10.2011 - 14:13
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "PKK ile görüşülür" ifadelerine tepki göstererek, "Yurtdışında güçlü lider havası yaratmak isteyen, yurtiçinde baskı ile herkesi sindirmek isteyen, muhalif bir sese bile tahammülü olmayan Başbakan terör örgütüne karşı tam bir teslimiyet içerisindedir" dedi.

Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın PKK ile devlet görüşmelerinin devam edeceği yönündeki açıklamalarını "tam bir aczin ifadesidir" sözleriyle değerlendirdi. Erdoğan'ın tutumunun çaresizliğini gösterdiğini kaydeden Hamzaçebi, "Bir yandan TBMM'ye sınır ötesi harekat için yetki isteyen bir tezkere getireceksiniz, öte yandan PKK ile görüşürüz diyeceksiniz. Başbakan bu açıklaması ile sınır ötesi harekatla ilgili olarak yetki isteyen tezkerenin göstermelik olduğunu itiraf etmiş olmaktadır" dedi. Hamzaçebi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yurtdışında güçlü lider havası yaratmak isteyen, yurtiçinde baskı ile herkesi sindirmek isteyen, muhalif bir sese bile tahammülü olmayan Başbakan terör örgütüne karşı tam bir teslimiyet içerisindedir. Bu tutum aynı zamanda Başbakanın çaresizliğini de göstermektedir. Yine Başbakan bu açıklaması ile PKK'nın statüsünü yükseltmiş, onu kendisiyle müzakere edilebilir legal bir örgüt konumuna koymuştur. Tartışmasız olan bir şey varsa Başbakan bu açıklaması ile PKK'yı eskisinden daha güçlü bir hale getirmiştir. Anlaşılan müzakereler kaldığı yerden devam edecektir. Terör sorununu yaşamış olup ta bu konuda çözüm üretmiş ülkelerin hangisinde devlet terör örgütüyle müzakere yürütmüştür? Başbakan bir tane örnek versin. Bu ülkelerde görüşmeler terörü yöntem olarak kullanan örgütlerle değil; silahı, terörü reddeden kesimlerle yapılmıştır."
 

"'Gaflet' ve 'dalalet' ile açıklanamaz"

Başbakan'ın "hükümet değil, devlet görüşür" sözlerini de akıl ve mantıkla açıklanması mümkün olmayan bir söylem olarak değerlendiren Akif Hamzaçebi, Erdoğan'ın bu sözlerin ardına sığındığını savundu. CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, "Sayın Başbakanın tarif ettiği devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil, onun emirleriyle hareket eden kamu görevlileridir. Çünkü devletler terör örgütleri ile siyasi müzakere yürütmezler. Sayın Başbakanın bu tutumu 'gaflet' ve 'dalalet' kelimeleriyle dahi açıklanamayacak kadar vahimdir" diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler