"Başbakan yanlış bilgilendirilmiş"

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özellikle tekstil sektöründe kadın emeğinin sömürüldüğü açıklamasının Başbakan'ın yanlış bilgilendirilmesinden kaynaklanan haksız değerlendirme olarak gördüklerini ifade etti.

Yayınlanma: 12.04.2010 - 10:19
Abone Ol google-news

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği(AGSD) Başkanı Canip Karakuş, çalışan kadınların genel sorunlarının her sektörde olduğu gibi tekstil ve hazır giyim sektöründe de olabileceğini ancak bunun sektör için "baskın bir karakter" olarak değerlendirilmesinin yanlış olacağını kaydetti.

Tekstil ve Hazır Giyim sektöründe çalışan kadının durumunun Türkiye'nin genel kadın profilinden oldukça yüksek olduğunun altını çizen Karakuş, "Öyle sanıyorum ki, Başbakan danışmanları tarafından yanlış ya da eksik bilgilendirilmiş" dedi.


"İşsizliğin anahtarı sektör küstürülmemeli"

Tekstil sektörünün kadın istihdamı açısından, işsizliğin önlenmesi açısından 1 numaralı sektör olduğuna dikkat çeker Karakuş, sektörün, kriz döneminde birbiriyle dayanışarak bu büyük dramı aşmak için olağanüstü dayanışma örnekleri ve fedakarlık gösterdiğini kaydetti, Karakuş, "Sektörde çalışan kadınların Sayın Başbakan'ı yanlış bilgilendiren danışmanlar gibi düşünmediklerini, sömürüyü farklı algıladıklarını düşünüyorum. Sektörümüz bırakın sömürüyü, kadınları iş dünyası içinde tutmak için olağanüstü gayret gösteriyorlar. 20 milyar dolar ihracat yapan bir sektörü, sömürü ile yan yana getirmemeye özen göstermek gerekiyor" ifadesini kullandı. Tekstil sektöründe kadın çalışan oranının yüzde 60'larda olduğuna dikkat çeken ve işsizliğin önlenmesi için en büyük katkıyı yine bu sektörün yapacağının altını çizen Karakuş, çalışma barışı içerisinde hayatlarını idame ettiren şirketlerin ve onların çalışanlarının arasına huzursuzluk sokmaya matuf açıklamalardan uzak durulması gerektiğinin vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler