Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan 'İleri Demokrasi' tanımı

Finansal Kurumlar Birliği 3. Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan 'İleri Demokrası'yi anlattı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan 'İleri Demokrasi' tanımı
Abone Ol google-news
AA
Yayınlanma: 11.04.2015 - 15:06








Kurumların önemine de değinen Babacan, "Kişiler gelip geçicidir, herkes fanidir. Ama kurumlar ve kurallar iyi yerleştirilirse, o ülkelere biz ileri demokrasi diyoruz, o ülkeler zaten ileri ekonomi haline de gelir. Demokrasi iyi işliyorsa, öngörülebilirlik varsa, hukuk çerçevesi sağlamsa ve yargı iyi işliyorsa ekonomi de dayanıklı oldur" ifadesinde bulundu.

Ali Babacan, finans sektörü ile ilgili başta BDDK ve SPK olmak üzere, TMSF ve düzenleme yetkisi olan Hazine ile Merkez Bankası gibi kuruluşların hepsinin bu süreç içerisinde kendi gücünü, güvenilirliğini ve itibarını ortaya koruduğunu belirtti.  

BABACAN: "EKONOMİ YÖNETİMİNDE GEREKTİĞİ ZAMAN HIZI DÜŞÜRMEK SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Finans şirketleri hakkında sayısal bilgi de veren Babacan, şuanda 30 finansal kiralama şirketi, 75 faktöring şirketi ve 12 tane de finansman şirketin faaliyet gösterdiğini belirtti. Ali Babacan, bu üç sektörün toplam aktif büyüklüğünün 2014 yılında, 2013 yılına göre yüzde 19'luk artış sağladığını ifade etti. Bu sayının önemli bir artış olduğuna dikkati çeken Babacan, ucunu bırakmaları durumunda daha çok artışın sağlanabileceğini, ancak kontrolün kaybedilmesi tehlikesine karşı bunu yapmadıklarını belirterek, zamanlıca tedbir aldıklarını söyledi. Babacan, "Nasıl, araba kullanırken, ileride sis varsa, virajlar varsa hızı düşürmeniz nasıl işin gereğiyse, ekonomi yönetiminde de gerektiği zaman hızı düşürmek son derece önemlidir" dedi. 

"İSTANBUL'DA 'DÜNYA KOBİ FORMU'NU KURUYORUZ"

Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığını sürdürdüğünü hatırlatan Babacan, bu süre içinde bakanlıklar ve müsteşarlar düzeyinde birçok toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, kapsayıcı büyümeden dünyadaki tüm ülkelerin yararlanması için daha kapsayıcı politikalar izlenmesi yönünde girişimlerde bulunduklarını söyledi. Ali Babacan, "Kapsayıcı büyümede KOBİ'ler son derece önemli. KOBİ'yi özel bir tema olarak G-20'ye yerleştirdik. Toplantılardaki pek çok gündemde KOBi'ler için 'ne yapılıyor' sorusunu sorduk. Ayrıca 'Dünya KOBİ Formu' diye yeni bir yapı kuruyoruz. Bu son derece önemli" dedi.

ICC'ye bu teklifi götürdüklerini ve teklifin bir hafta içinde kabul gördüğünü dile getiren Babacan, ICC'nin 100'den fazla ülkede üyelik tabanının bulunduğunu ve her KOBİ için şimdi ayrı bir yapılanmaya gittiklerini söyledi. Ali Babacan, "Her ülke şimdi kendi içinde bir Kobi temsilcisi kuruyor. Bunların tümünün çatı örgütü de İstanbul'da kuruyoruz" dedi. Bu yapının sadece G-20 başkanlığı döneminde değil, sürekli devam edecek bir yapı olacağını vurgulayan Babacan, Dünya Bankası ve bölgesel bankaların da bu yapının içinde yer almak istediklerini bildirdiklerini, Birleşmiş Milletlerin ilgili birimlerinin de katkı sunmak için girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Babacan, merkezinin İstanbul olacağı bu yapıyla dünya Kobi'lerinin daha etkili bir sese sahip olacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler