Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan 'saldırıyı yapan örgüt' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nuıman Kurtulmuş, Kayseri saldırısına ilişkin "Şu andaki bütün işaretler PKK’yı gösteriyor. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurmak zorundayız. Oklar şu anda PKK’yı işaret ediyor" dedi.

Yayınlanma: 17.12.2016 - 15:02
Abone Ol google-news
<video:646932>

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan ve 13 askerin şehit olduğu bombalı araç saldırısına ilişkin NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Saldırının doğrudan askerlere yönelik gerçekleştirildiğini belirten Kurtulmuş, "Son derece hain, son derece kahpece bir saldırı. Saldırı doğrudan doğruya askerlerimize yönelik bir saldırıdır. Bu saldırının bir intikam saldırısı olduğu anlaşılıyor. 9 şehidimiz vardır. Bu rakamın artma ihtimali var. Bunların izne çıkan asker kardeşlerimiz olduğu anlaşılıyor. Ümit ederiz rakam yükselmez" diye konuştu.

"OKLAR PKK'YI GÖSTERİYOR"

Yardımcısı Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu andaki bütün işaretler PKK’yı gösteriyor. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurmak zorundayız. Oklar şu anda PKK’yı işaret ediyor" dedi. Kayseri’deki saldırıda kullanılan malzemelerin, İstanbul Beşiktaş’ta 10 Aralık günü gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan malzemeyle benzerlik gösterdiğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bu malzemeler AVM’lerde, çarşamba pazarında satılmıyor. Birtakım ülkelerin silahlı kuvvetlerinin envanterlerinde olan bombaların da olduğu anlaşılıyor. İşin arkasında lojistik destek var, istihbari destek var. Bir siyasi planlama var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler